25 sept. 2018 | 16:40

SpaceX ar putea trimite arme în spațiu, pentru armata SUA

ACTUALITATE
SpaceX ar putea trimite arme în spațiu, pentru armata SUA

SpaceX, compania de explorări spațiale a lui Elon Musk, ar putea deveni un sprijin real pentru armata SUA, în caz de nevoie.

Ideea de colaborare cu guvernul SUA în scopuri militare nu pare să fie una foarte rea, din punct de vedere al SpaceX. Gwynne Shotwell, COO al companiei, a discutat recent despre folosirea rachetei Big Falcon Rocket în scopuri militare. Această rachetă ar avea capacitatea de a zbura în jurul lumii în mai puțin de o oră.

Shotwell a confirmat intențiile SpaceX de a lansa BFR în 2020, iar misiunile către Lună și către Marte rămân confirmate pentru 2022 și 2024. Aceasta a fost prezentă la simpozionul anual al Asociației Forțelor Aeriene din SUA și a răspuns la câteva întrebări cu privire la legăturile SpaceX cu armata SUA.

Gwynne Shotwell a fost ușor surprinsă când a fost întrebată dacă SpaceX ar fi de acord să trimită arme în spațiu. După ce a menționat că e prima oară când primește această întrebare, a afirmat că ”dacă este pentru apărarea țării, atunci da, cred că am face-o”. Aceasta a mai adăugat și că compania a petrecut foarte mult timp pentru a-și consolida relația cu Forțele Aeriene.

Momentan, eforturile companiei sunt îndreptate către Big Falcon Rocket. Racheta va putea trimite în spațiu peste 100 de tone de materiale, astfel că o primă colonie pe Marte n-ar mai fi o problemă atât de mare ca până acum.

Marte este abia începutul, sau cel puțin asta este dorința lui Musk. Acesta spune că Big Falcon Rocket ar trebui să fie, de fapt, un sistem de transport interplanetar, capabil să ajungă de pe Pământ în alte zone din sistemul solar, cu condiția să aibă ”stații de alimentare” pe drum.