Sony Xperia XZ2 trece cu brio printr-un test agresiv de rezistență

Telefoanele Sony nu mai ocupă de mult timp o poziție privilegiată în piața de mobile, dar japonezi lansează în continuare terminale de top precum Sony Xperia XZ2.

Pe lângă o configurație hardware mai mult decât decentă ascunsă în carcasă, Sony s-a lăudat întotdeauna cu telefoane al căror grad de anduranță este peste medie. Japonezii au lansat primele telefoane de top care se descurcau de minune să facă fotografii sau filme sub apă. Asta nu înseamnă însă că rezistă la fel de bine la zgârieturi, trânte, tentative de îndoire și nu numai.

Gradul de anduranță al Sony Xperia XZ2 a fost testat de curând de cei de la JerryRigEverything pe YouTube, iar rezultatul poate fi văzut în clipul de mai sus. Procedura folosită a rămas neschimbată de la clipul cu Huawei P20 Pro publicat în urmă cu aproximativ o săptămână. Ca urmare, dacă ai nevoie de o referință în vederea unei eventuale achiziții, ar fi bine să vezi ambele scurtmetraje.

Sony Xperia XZ2 este noul vârf de gamă al celor de la Sony și a fost lansat oficial în luna aprilie a acestui an. Este construit în jurul unui Snapdragon 845 cu 6GB RAM. Diagonala ecranului IPS LCD folosit este de 5,7 inci cu o rezoluție nativă de 2160 x 1080 pixeli. Nu are două camere principale, dar cea de 19 megapixeli de pe spate cu F/2.0 și EIS generează niște cadre statice și filmări spectaculoase.

În privința gradului de rezistență desprins din specificațiile tehnice, Sony Xperia XZ2 are un ecran protejat Corning Gorilla Glass 5 și este certificat IP65 și IP68 pentru rezistență la praf și apă până la o adâncime de 1,5 metri pentru o perioadă de 30 de minute.

Revenind la testul de mai sus, la final, Xperia XZ2 a reușit să facă față cu brio majorității testelor la care a fost supus, indiferent dacă a fost vorba de zgârieturi, îndoire sau ardere. Chiar dacă are sticlă pe ambele părți, s-a dovedit aproape imposibil de îndoit.

Alexandru Puiu
11:30 11.05.2018
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video