Sony Xperia XZ2 Premium: cântecul de lebădă al unui producător fără idei

Sony Xperia XZ2 Premium: cântecul de lebădă al unui producător fără idei

A fost o vreme în care ai fi putut recomanda telefoane Sony. A apus acea vreme și compania încă mizează pe specificații. Dar când și alții fac același lucru, e aproape o încercare sortită eșecului.

Sony Xperia XZ2 Premium e magnific. Tocmai de aceea va și dispărea rapid de pe radarul tech din 2018. Am spus că mizează pe specificații și, ce-i drept, excelează la acest capitol. Totodată, s-ar putea ca prețul să se apropie lejer de 1.000 de dolari, asta în timp ce Sony XZ2 e undeva la 800 de dolari neblocat (3.500 de lei în România).

Specificații pentru Sony XZ2 Premium

  • Ecran de 5,8 inci 4K cu suport HDR.
  • Memorie RAM de 6 GB.
  • Baterie de 3.540 mAh.
  • Cameră de selfie de 13 megapixeli.
  • Camere foto pe spate: senzor color de 19 megapixeli cu unul monocrom de 12 MP.

Camera foto este cea care e scoasă puternic în față de Sony. Acolo unde Samsung permite pe Galaxy S9 filmarea super slow-motion la 960 fps și rezoluție HD, japonezii oferă același tip de video la rezoluție Full HD. Totodată, promite o plajă ISO de până la 51.200 cu 12.800 pentru video. Asta ar trebui să-l facă un telefon bun pentru foto și video în condiții cu lumină puțină.

Altfel, Sony XZ2 Premium are tot un procesor Qualcomm Snapdragon 845 cu opt nuclee și Android 8 Oreo cu interfață creată de Sony pentru telefoanele sale. Ce e cumva stupid e că telefonul oferă doar 64 GB spațiu de stocare. Da, are suport pentru card microSD de până la 400 GB, dar pentru acel conținut super slow-mo e prea puțin spațiul intern.

O funcționalitate întrucâtva inutilă e și vibrația ecranului care corespunde cu conținutul pe care îl vizionezi, fie că este un joc video, fie că este un clip. Nu are mare utilitate, dar Sony crede că astfel va face din acest dispozitiv un hub pentru divertisment. Acestea fiind spuse, se pare, dincolo de un design mai rotunjit Sony n-are alte idei.