Soluția ciudată găsită de Huawei pentru a scăpa de ecranele crestate

Soluția ciudată găsită de Huawei pentru a scăpa de ecranele crestate

Potrivit unei publicații coreene, Huawei lucrează la un smartphone cu un design cel puțin ciudat și care ar putea duce la sfârșitul erei telefoanelor cu ecranul crestat. Totuși, nu ar trebui să te bucuri prea tare când o să vezi ce vrea Huawei să facă.

Compania chineză vrea să creeze un smartphone cu ecran pe toată surprafața telefonului și nu vrea să renunța la camera frontală. Pentru a realiza acest telefon trebuie să facă un compromis. Cei mai mulți producători din prezent fac acest compromis prin celebrul ecran crestat, porțiune unde sunt integrate camera foto și ceilalți senzori.

Huawei vrea să scape de acel breton și să decupeze ecranul pentru a face loc pentru cameră, astfel încât senzorul să fie înconjurat de ecran. Astfel chinezii vor să îndepărteze marginea superioară pentru a obține un display mai mare și să scape de acea crestătură.

concept Huawei

Aici există mai multe probleme. În primul rând, din ce putem vedea din imaginile obținute de publicația coreeană, marginea de sus unde sunt integrați senzorii și difuzorul încă există, deci nu va fi o margine mai mică decât ceea ce avem în prezent. În al doilea rând, cum va fi utilizat spațiul din jurul camerei? Informația afișată va fi trunchiată?

Raportul menționează că smartphone-ul ar putea avea un ecran de 6,39 inci LCD și că telefonul ar putea fi lansat în trimestrul patru al acestui an. Acest lucru este în concordanță cu zvonurile de anul trecut. Vom vedea dacă Huawei va merge pe acest concept sau smartphone-ul pe care-l vom vedea pe piață va fi complet diferit.

Deși design-ul îmi pare ciudat și nu foarte practic, mă bucur că Huawei încearcă un nou design pentru smartphone. Chinezii au dovedit deja că sunt inventivi când vine vorba de eliminarea crestăturii ecranului prin modelele Vivo Nex sau Oppo Find X.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Gsmarena