O variantă pierdută a clasicului SimCity apare după 27 de ani

Un prototip al clasicului joc SimCity, pentru NES, a apărut la un târg de electronice, iar după apariția din 1991, a dispărut fără urmă.

Simulatorul de orașe a fost lansat ulterior, însă doar în varianta pentru Super Nintendo. La aproape trei decenii distanță, mai mulți istorici de jocuri video au descoperit versiunea de NES și au uploadat-o pe internet recent.

Frank Cifaldi, fondator al Video Game History Foundation și susținător vocal al conservării istorii jocurilor video, a detaliat descoperirea făcută recent. Pe scurt, designerul SimCity, Will Wright, a colaborat cu Shigeru Miyamoto, creatorul Zelda și Maro, pentru a porta jocul pe consolele Nintendo.

Inițial, aceștia au anunțat că jocul se va lansa pe NES și pe SNES, însă jocul a apărut în aprilie 1991, doar pe SUper Nintendo. Varianta de NES a dispărut fără urmă.

Jocul a existat, însă, și chiar era plănuită o lansare a acestuia, înainte ca titlul să fie anulat. Două cartușe funcționale cu prototipul de NES au apărut la un magazin de jocuri video din Seattle, în 2017, iar organizația lui Cifaldi a reușit să obțină unul.

Frank Cifaldi a uploadat o copie a ROM-ului aici, dar a și scris despre diferențele importante între variantele de NES și SNES, despre care poți citi pe larg aici. Varianta portată de SimCity conține o mulțime de funcții pe care le-am descoperit în variantele ulterioare de joc, începând cu SimCity 2000.

Există și un video care arată varianta de joc recent descoperită, pe care îl poți urmări ca să înțelegi mai bine care sunt elementele de gameplay care fac acest joc diferit. Firește, cel mai special e faptul că, la 27 de ani distanță, se confirmă existența unei variante de SimCity ce avusese doar o apariție sporadică și punctuală.

Citește și:
Sursa: kotaku.com
Etichete: