29 iul. 2018 | 17:10

Cum de este Silicon Valley cartierul general al tehnologiei

ACTUALITATE
Cum de este Silicon Valley cartierul general al tehnologiei
Silicon Valley TV Series

Silicon Valley, partea sudică a orașului San Francisco, este aproape sinonim cu tehnologia și dezvoltarea – dar cum de o zonă atât de mică reușește să rămână centrul lumii tehnologice?

Transformările au început acum mult timp, iar schimbarea a avut loc pe o perioadă de mai bine de 100 de ani. Acum, Silicon Valley înglobează companii precum Apple, Google și Tesla, care oferă zonei o valoare de trei trilioane (adică trei mii de miliarde) de dolari.

Șase elemente au stat la baza transformării zonei în ceea ce este astăzi, conform Forbes: companiile de bază, universitățile, capitalul uman, capitalul de investiție, mentoratele și valorile. Să le analizăm pe cele mai importante. Companiile de bază din Silicon Valey sunt Apple, Google și Facebook. Sunt pilonii, care oferă capital din plin zonei. Acolo lucrează mai marii industriei, de la ingineri la directori executivi.

Mai apoi, avem universitățile. În Silicon Valley, se găsesc cele mai bune universități, precum Stanford University, University of California Berkeley și Santa Clara University. Faptul că în zonă se găsește și Y Combinator, tabăra pentru cei interesați să pună bazele unui startup, ajută, de asemenea.

După cum am menționat mai devreme, în Silicon Valley se adună cei mai buni dintre cei mai buni când vine vorba de tehnologie. Chuck Eesley, profesor asistent la Stanford, a explicat mai bine de ce se întâmplă acest lucru: „Când cineva a lucrat la Google sau la Facebook și vor să înceapă o nouă companie, nu vor să plece și să se mute cu toată familia – așa că încep acolo unde se află. Similar, este mai puțin riscant ca cineva să înceapă sau să se alăture unei afaceri în Silicon Valley pentru că, dacă eșuează, nu vor fi nevoiți să își ia toată familia și să se mute ca să se alăture altei afaceri, pentru că toate se află în același loc”.