De la rodii la baterii, un alt concept marca Stanford

, 29 Mar, 09:00

Rodia este un fruct cu un conținut energetic foarte ridicat, care acum îi inspiră pe cercetătoriide la Stadford să creeze baterii mult mai longevive.

Baterie Rodie

Cercetătorii de Stanford s-au inspirat de la acest fruct pentru a crea un concept de baterie care poate stoca de aproximativ 10 ori mai multă energie decât se poate acum. Se lucrează în colaborare cu SLAC National Acceleration Laboratory și, folosind modul de așezare a semințelor rodiei, a fost conceput un model de baterie ce stochează mult mai multă energie.

Acest proiect ar putea duce la acumulatori ce pot alimenta dispozitive mici, ca smartphone-urile, tabletele, iar bateria ar putea funcționa la 97% din capacitatea sa chiar și după 1000 de încărcări complete, folosind o serie de anozi fabricați din silicon.

Anozii tradiționali de grafit sunt grupați asemănător însă în timpul încărcării se deteriorează rapid, scăzând gradual ciclul de viață al bateriilor. Momentan se lucrează la perfecționarea procesului, și la găsirea unor componente cu un preț mai redus pentru ca acest tip de baterie să fie accesibilă și pieței de consumer. Practic, componentele folosite sunt de 10 ori mai mici decât în bateriile actuale, de aici și capacitatea mult mai mare a acestora.

Proiecte asemănătoare au mai existat și vor mai apărea, o altă idee despre implementarea de acumulatori mai longevivi puteți găsi aici.

Etichete:
Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail