Cel mai ieftin Uber te face să nu mai iei autobuzul

Cel mai ieftin Uber te face să nu mai iei autobuzul
Sursa foto: Uber/YouTube

Uber a anunțat un serviciu care reduce și mai mult tariful de călătorie în oraș. Strategia companiei este ca altfel să prindă și mai mult din publicul navestist de zi cu zi.

Pe 21 februarie, Uber a anunțat Pool Express. E un serviciu de călătorit prin oraș, doar că tariful e cel care face diferența. Sunt deja opt orașe pentru prima săptămână de disponibilitate și poate costa cu până la 75% mai puțin decât un UberX și aproape de două ori mai puțin decât un Uber Pool clasic. Bine, dar cum poate fi atât de ieftin?

În timp ce Uber Pool presupune că împarți mașina cu cineva, Pool Express duce conceptul puțin mai departe și te pune să mergi ca să economisești bani. Cum sunt mulți oameni care merg în aceeași direcție, și coboară în aproximativ aceleași locuri, Uber Pool Express te pune să aștepți un șofer puțin mai mult și să mergi pe jos o anumită distanță până într-un punct de întâlnire.

Aștepți cam două minute ca să îți fie alocat un șofer, apoi sunt alocate niște puncte în care trebuie să fii, într-o zonă cam cât două străzi. Uber Pool Express a fost testat în San Francisco și acum începe să fie implementat ca serviciu de sine stătător în anumite orașe.

Ceea ce încearcă acum compania să facă e ce-a făcut de la început: să dea un caracter disruptiv unei activități. Ethan Stock, director de produs, a declarat odată cu acest serviciu că vede în carpooling viitorul. Totodată, compania speră că astfel oamenii vor renunța mai ușor la mașină în favoarea împărțirii drumului cu altcineva.

Conform rezultatelor financiare ale Uber, serviciul Pool n-a fost profitabil, dar atrage utilizatori. Așa va face și acest Express. Totodată, poate duce societatea în punctul în care o parte dintre călătorii de dimineață aleg un Uber și nu un autobuz. La nivel de percepție, compania se asigură că devine necesară utilizatorilor și nu doar un furnizor de serviciu într-un anumit moment.

Ce pregătește Uber în România

În ceea ce privește România, Uber e în câteva orașe: Brașov, București, Cluj și Timișoara. UberX e cel mai important produs, există și opțiunea Select, iar pentru finalul lunii e pregătit Green. Acessta din urmă introduce mașini electrice pe străzile din Capitală.

Uber Green se mai regăsește doar în Lisabona și Paris. Cel din urmă este și un oraș marcat de proteste masive din partea taximetriștilor. Ce ar trebui să știi pentru România, că asta ne interesează, e că tariful va fi ca la UberX, adică serviciul clasic. Lansarea va fi pe 27 februarie. Mai sunt așteptate Pool și Eats până la finalul anului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Gizmodo