20 feb. 2018 | 11:57

Gabriela Firea vrea Poliția Internetului, că atât a înțeles despre putere și democrație

ACTUALITATE
Gabriela Firea vrea Poliția Internetului, că atât a înțeles despre putere și democrație

Gabriela Firea, Primarul General al Bucureștiului, ar vrea să existe Poliția Internetului, ca să nu mai înjuri cum și pe cine te taie capul.

Unul dintre cele mai bune lucruri legate de internet este că e liber. Ai libertatea să înjuri pe cine vrei tu, să-i umpli frigiderul până nu se mai închide ușa și nu vei fi tras la răspundere. Firește, sunt situații când s-ar putea să dai cu subsemnatul, dar asta se întâmplă în situații excepționale, cum ar fi cele în care te joci de-a teroristul și nu numai.

Gabriela Firea s-a săturat să fie luată peste picior, așa că vrea să pună piciorul în prag. După ce s-a lăudat ieri că există un câștigător pentru licitația de autobuze noi pentru RATB, doamna Firea a mers și la RTV, probabil ca să se laude cu acest progres important pentru confortul bucureștenilor. Tot acolo s-a plâns de faptul că primește amenințări cu moartea și nu numai, venite pe Facebook sau pe email.

Primărița vorbește despre modul în care a fost câștigată licitația, însă de la faptul că au rămas trei companii eligibile pentru licitație trece brusc la faptul că ar trebui ”să avem grijă cum mergem pe stradă că lucrurile nu vor rămâne așa. Să avem grijă de familie și copii”.

Gabriela Firea merge pe sistemul nu neapărat manele, dar ceva care să placă la toată lumea, astfel că e de părere că ”nu să cenzurăm internetul, dar nici să nu îl lăsăm așa la voia nimănui”.

Firea nu e prima persoană publică pe care o deranjează libertatea prea mare a internetului, un concept pe care partidele care odinioară băgau pumnul în gură opozanților nu prea îl înțeleg. Acum vreo doi ani, Liviu Dragnea a fost înjurat engros pe Facebook, după ce a venit cu propunerea legii defăimării. Lucrurile nu s-au materializat atunci și probabil nici acum nu o să avem parte de Poliția Internetului. Dar cineva tot trebuie să facă declarații politice și să încerce să câștige capital de imagine.