22 oct. 2018 | 14:40

Telefonul de gaming de la Samsung ar putea deveni realitate

ACTUALITATE
Telefonul de gaming de la Samsung ar putea deveni realitate

Telefonul de gaming de la Samsung are șanse să devină realitate, asta după ce ne-am convins că Galaxy Note 9 nu era, de fapt, gadgetul dedicat gamerilor.

O nișă destul de timidă momentan, dar care s-ar putea dezvolta, este cea a telefoanelor de gaming. Avem deja un Xiaomi, două Razer Phone, așteptăm și un ROG Phone, printre altele. Samsung Galaxy Note 9 ar fi trebuit să fie telefonul de gaming al sud-coreenilor, mai ales că a venit lansat și cu o ofertă pentru jucătorii de Fortnite.

Realitatea pare să fie alta, iar telefonul de gaming ar fi un dispozitiv diferit. Zvonurile apărute în ultimele luni despre telefon sugerează că Samsung vrea să introducă o placă video proprie în designul hardware.

Producătorul are deja un acord cu ARM, din 2015, pentru a folosi plăcile video ale acestora în procesoarele Exynos, dar vrea ceva propriu. Noile cercetări ar fi conduse de un veteran al industriei grafice, dr. Chien-Ping Lu. Un analist susține că placa video ar putea fi la fel de bună precum cea la care lucrează deja Apple pentru propriile dispozitive mobile.

Un telefon de gaming ar avea specificații de top, desigur, dar și o placă video pe măsura celorlalte componente hardware. Până acum, s-a zvonit că producătorul ar avea de gând să lanseze noua placă pe un dispozitiv mid-range, pentru a testa apele. Pe de altă parte, sunt șanse destul de mari să se treacă și peste acest pas și placa video de ultimă generație să fie oferită direct unui telefon care știe ce să facă cu ea.

Rămâne de văzut care va fi soarta telefonului de gaming de la Samsung; momentan, discuțiile sunt destul de vagi, dar s-ar putea să aflăm lucruri noi în următoarele luni.