Samsung confirmă cea mai așteptată tehnologie pentru telefoane

Samsung confirmă cea mai așteptată tehnologie pentru telefoane

Samsung se apropie de lansarea telefonului aniversar, Galaxy S10, iar pe lângă asta, ar putea să mai aibă câteva proiecte interesante.

Unul dintre aceste proiecte care ar trebui să-ți atragă atenția este telefonul pliabil Samsung Galaxy F, dar nici acesta nu e singur. Dincolo de un smartphone pliabil, producătorul mai re ceva ce nimeni nu a adus pe un telefon: o cameră foto așezată sub ecran. Confirmarea vine chiar de la sud-coreeni.

Samsung Display a desfășurat recent o conferință în China, iar aici, compania a detaliat planurile pentru 2019. Între aceste planuri apar detalii despre senzorii care vor fi ascunși sub ecran.

Este vorba de patru senzori la care Samsung lucrează pentru 2019 și mai departe: unul dintre ele este senzorul de amprentă (FoD), al doilea este un senzor haptic (HoD), dedicat gamingului, al treilea senzor este unul care poate produce sunet prin ecran (SoD), similar cu ce propun Xiaomi și Vivo cu motoare piezoelectrice.

Al patrulea dintre senzori este și cel mai anticipat (UPS), deoarece este vorba despre o cameră așezată sub ecran. Firește, Samsung s-ar putea referi și la altceva, doar că în imaginea asociată slide-ului poți să vezi un cerc delimitat în partea de sus a unui telefon, ceea ce sugerează că vorbim despre camera foto.

Cei de la XDA susțin că zona senzorului devine transparentă când folosești camera, dar că poate deveni opacă atunci când camera nu e folosită. Samsung are deja capacitatea de a controla individual pixeli de pe ecranele Super AMOLED, dar transformarea lor în pixeli transparenți e o realizare la alt nivel. Rămâne de văzut în cât timp va aduce Samsung tehnologia, dar măcar avem confirmarea că producătorul nu are de gând să aducă vreun ecran crestat pe piață.

Citește și: