Samsung lucrează la primul telefon cu patru camere principale și nu va fi Galaxy S10

Samsung lucrează la primul telefon cu patru camere principale și nu va fi Galaxy S10

Este dificil de justificat meritul telefoanelor cu foarte multe camere principale, dar Samsung s-ar putea să o facă înaintea tuturor.

Sunt multe motive pentru care ai putea să fii reticent în privința utilității unui număr de patru camere principale. Pe de altă parte însă,  Huawei P20 Pro s-a lansat în luna aprilie a acestui an cu trei camere principale și continuă să fie liderul absolut în materie de foto în clasamentul DxOMark. Mai mult decât atât, a obținut 109 puncte în urma testului, în timp ce recent lansatul Galaxy Note 9 se rezumă la 103 puncte cu două camere principale.

Cu alte cuvinte, poate exista un beneficiu palpabil derivat dintr-un număr sporit de camere principale, cu condiția ca respectivii senzori să fie asistați de software avansat și algoritmi de inteligență artificială. După telefoane cu trei camere principale, Samsung s-ar putea să fie primul producător care va aduce pe piață un smartphone cu patru camere principale.

La câteva luni după ce oficialii Samsung au afirmat că vor aduce tehnologii premium în terminale mainstream, aflăm câteva detalii despre primul terminal cu patru camere principale. Dacă zvonurile ajunse online în ultimele zile se confirmă, ar trebui să fie vorba de Galaxy A9s, un gadget ce ar trebui să fie subiectul unei conferințe programate pe 11 octombrie.

În ultimele luni, Galaxy A9s a fost subiectul mai multe speculații. Deși este greu să știm care sunt sau nu corecte, o singură informație s-a repetat de fiecare dată, aceea referitoare la numărul de camere principale. Din nou, este relevant de reținut că un număr mare de senzori nu se reflectă automat în poze incredibile, dar șansele sunt destul de mari. Dacă se confirmă zvonurile, va fi vorba de o combinație între un senzor principal de 24 de megapixeli, un senzor wide cu câmp larg de 120 de grade de 8 megapixeli, un al treilea senzor de 10 megapixeli și încă unul de cinci megapixeli pentru zoom.

Dacă iminentul Galaxy A9s va fi sau nu o premieră în industrie, vom afla pe data de 11 octombrie.

Citește și: