Samsung lansează un nou parteneriat pentru 5G

Samsung lansează un nou parteneriat pentru 5G

Samsung lucrează la tehnologiile 5G și la pregătirea acestora pentru 2019, iar acum lansează un nou parteneriat în această direcție.

Dacă anul trecut, conceptul de 5G încă era ușor îndepărtat de aplicațiile comerciale, se pare că marii jucători din industrie au început să se grăbească. Astfel, au început să apară teste de rețea, iar producătorii de telefoane deja au planuri pentru a lansa telefoane compatibile cu noua tehnologie.

Samsung este una dintre companiile care lucrează la noile tehnologii, iar pentru asta dă startul unor parteneriate diverse. Cel mai recent este cel semnat cu compania japoneză NEC. Cele două firme vor colabora pentru a-și extinde portofoliul generației următoare, unde 5G e un element important. Samsung va oferi tehnologia 5G, în timp ce NEC va pune la dispoziție expertiza IT.

Operatorii telecom vor cere servicii personalizate, iar NEC și Samsung se arată pregătite să ofere aceste lucruri: ”comercializarea 5G e extrem de aproape și suntem încrezători că parteneriatul cu Samsung ne va consolida poziția ca lideri în domeniu”, a declarat Atsuo Kawamura, vicepreședinte al Network Services Business în cadrul NEC.

Samsung a mai intrat recent într-un astfel de parteneriat și cu cei de la Qualcomm. Companiile vor colabora pentru dezvoltarea de celule 5G. Acestea vor permite accesul la viteze rapide, capacitate și latență minimă, elementele pe care le promite 5G ca următor pas în evoluția sistemelor de comunicații.

Evident, cele trei nume din acest articol nu sunt singurele interesate de noua tehnologie. Cam toți giganții tech la care te-ai putea gândi acum au cel puțin un proiect de acest fel pentru viitor, fie că e vorba de soluții de rețea sau de produse orientate către consumatorii de rând.

Citește și: