De ce nu se grăbește Apple să-ți vândă un telefon cu 5G

De ce nu se grăbește Apple să-ți vândă un telefon cu 5G

Aproape toți producătorii de smartphone-uri vorbesc de următoarele telefoane pe care le vor lansa și care vor fi compabitile cu viteleze 5G. De ce nu o face și Apple?

Motorola, Huawei sau Samsung sunt câteva dintre numele importante ale industriei care au declarat că în 2019 vor lansa telefoane ce vor fi compatbibile cu tehnologia 5G. Motorola chiar a lansat un modul pentru Moto Z3 și astfel americanii abonați la Verizon se vor putea conecta la rețeaua 5G.

Totuși, pe 12 septembrie, atunci când Apple a prezentat cele trei modele de iPhone pentru 2018 nimeni nu a zis nimic de 5G. Asta se întâmplă cel mai probabil datorită faptului că Apple și-a făcut un obiecei în a aștepta ca tehnologiile emergente să se maturizeze înainte de a le duce consumatorilor.

Apple nu a trecut imediat la 3G, precum au făcut-o anumiți producători de telefoane Android și a trecut la încărcarea wireless abia anul trecut. Primul iPhone cu o conexiune 4G LTE a venit în 2013, la mai mult de doi ani distanță de la momentul în care Verizon a anunțat primele telefoane compatibile 4G.

De asemenea, atunci când telefoane pe Android (precum Samsung S8) deveneau compatibile cu Gigabit LTE, Apple nu a zis nimic când a prezentat iPhone 8 și 8 Plus. Abia anul acesta, cei de la Apple au anunțat că iPhone Xs și Xr vor fi compabitile cu Gigabit LTE (o variantă mai performantă a 4G LTE).

Analiștii se așteptă ca aceeași perioadă de timp să treacă până când să ai 5G pe un iPhone.  Totuși, în acest moment, chiar dacă Apple ar vrea să treacă mai repede la 5G nu prea ar putea să o facă deoarece a renunțat să mai folosească modemuri de la Qualcomm, alegându-le pe cele ale Intel. În același timp, Intel spune că modemurile sale pentru 5G vor fi gata abia în a doua jumătate a anului 2019.

Luând în considerare asta am putea vedea un iPhone 5G cel mai devreme în 2020.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: CNET
Etichete: