OnePlus intră în cursa lansării unui telefon 5G

OnePlus intră în cursa lansării unui telefon 5G

Telefoanele 5G se apropie, încet dar sigur, de realitate, iar anul viitor am putea să le vedem pe primele, între care și un smartphone marca OnePlus.

Mai multe companii producătoare de telefoane și-au anunțat deja intenția de a produce astfel de smartphone-uri în 2019. Rețelele sunt deja în teste în diverse zone din lume, iar în anumite regiuni restrânse, 2019 ar putea aduce chiar și rețele 5G de sine stătătoare. Degeaba ai astfel de rețele, însă, dacă nu ai și telefoane cu care să te conectezi la ele.

Avem deja producători interesați de acest nou standard, iar cei de la OnePlus sunt cea mai nouă adiție pe lista celor care vor să îți aducă telefoane 5G. Cofondatorul companiei, Carl Pei, a discutat în cadrul celui mai recent eveniment Qualcomm, și a anunțat că OnePlus a efectuat cu succes un test 5G în luna august. Mai mult, producătorul chinez ar fi gata să aducă pe piață un telefon 5G în viitorul apropiat.

Pei a mai afirmat că, din informațiile disponibile până acum în piață, OnePlus va fi unul dintre primele telefoane care vor beneficia de această nouă tehnologie. Trebuie să ținem cont de faptul că OnePlus lansează doar modele de telefoane flagship, așa că putem considera că OnePlus 7 va fi smartphone-ul cu conectivitate de nouă generație. Cel mai probabil, telefonul va fi lansat în două variante, astfel încât să îl cumperi cu noua conectivitate doar dacă crezi că vei avea nevoie de ea și, cel mai probabil, dacă ești dispus să plătești în plus.

OnePlus se alătură altor nume mari din piața telefoanelor în această încercare. Samsung, Huawei, Lenovo și LG au confirmat deja că vor lansa telefoane cu conectivitate 5G în 2019. Poate că și alte firme vor face anunțuri de acest fel până la finele anului.

Citește și: