Samsung e aproape gata să revoluționeze bateriile telefoanelor

Samsung e aproape gata să revoluționeze bateriile telefoanelor

Bateriile clasice litiu-ion au nevoie de o oră întreagă pentru încărcare, însă Samsung e aproape de a revoluționa procesul.

Bateriile din grafen pot reduce timpul de încărcare al telefoanelor la doar 12 minute, iar aceasta este strategia pe care mizează și cei de la Samsung. Institutul avansat de tehnologie al companiei a reușit să sintetizeze structura de grafen patentată anul trecut.

Compania susținea atunci că aceasta ar putea fi folosită pentru a face bateriile litiu-ion să se încarce mai repede și, de asemenea, să reziste mai mult. De atunci, multă lume a fost interesată să vadă dacă tehnologia va fi aplicată pentru smartphone-urile companiei.

Chinezii de la Weibo au început să răspândească zvonuri potrivit cărora Samsung a încheiat procesul dezvoltării bateriilor cu grafen. Compania ar trebui să înceapă să le folosească pe smartphone-urile lor de anul viitor.

Oficiali ai Institutului de tehnologie avansată Samsung declarau anul trecut că materialul va crește capacitatea bateriilor cu 45%. De asemenea, au menționat că viteza de încărcare ar putea fi îmbunătățită de cinci ori. Bateriile ar putea menține chiar și o temperatură mai ridicată, astfel încât ar putea fi mai sigure.

Nu există nicio informație care să susțină că noua tehnologie va fi introdusă pe Galaxy S10. Următorul smartphone al companiei urmează să fie lansat la începutul lui 2019, deci este posibil ca viitorul Galaxy Note să fie primul dotat cu așa ceva. Având în vedere tendința Samsung de a aduce noile tehnologii și pe dispozitivele mid-range, nu este exclus ca noile baterii să fie introduse pe dispozitive mai accesibile.

Cu toate acestea, informațiile sunt bazate doar pe speculații, majoritatea zvonurilor venind de la Weibo. Deocamdată nu există o declarație oficială a celor de la Samsung care să spună că tehnologia este gata de comercializare.

Citește și: