Samsung investește o sumă imensă ca să aibă de unde să profite

Samsung investește o sumă imensă ca să aibă de unde să profite

Samsung anunță investiții de 160 de miliarde de dolari în următorii trei ani în mai multe divizii, precum și investiții în tehnologii noi precum inteligența artificială (IA), 5G sau auto pentru a-și asigura profitul în condițiile în care competiția din partea rivalilor chinezi crește.

Acest anunț a venit după ce Samsung Electronics, parte a conglomeratului sud-coreean, a raportat prima scădere a profitului din ultimele șapte trimestre, îngrijorând investitorii în legătură cu parcusul pe termen lung al companiei. Așadar, în următorii trei ani, Samsung va investi 22 de miliarde de dolari în tehnologii de nouă generație precum inteligența artificială, în dezvoltarea de componente auto, dar și în biofarmaceutice. Divizia Samsung Electronics primește cei mai mulți bani din acestă sumă. Asta înseamnă că ar trebui să vedem smartphone-uri, televizoare mai interesante în viitor.

Restul banilor, adică 138 de miliarde de dolari, vor merge către fabricile unde se produc semiconductoare și ecrane, dar și către startup-uri externe pe care Samsung vrea să le susțină. Această investiție ar trebui să creeze până la 40.000 de noi locuri de muncă în Coreea de Sud.

Samsung este cel mai mare conglomerat din Coreea de Sud, iar anul trecut a depășit Apple, pentru un timp scurt, devenid cea mai profitabilă companie de tehnologie din lume.

Însă acest statut nu va rămâne la fel și în viitor deoarece companii chinezești ca Xiaomi sau Huawei au început să reducă cota de piața a lui Samsung. Recent, Huawei a devenit al doilea cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, depășind Apple, iar șeful Huawei a declarat că ar fi posibil ca firma pe care o conduce să ajungă numărul unu cândva în 2019.

„Samsung are nevoie să găsească noi metode de a face bani deoarece afacerile existente sunt saturate. Sunt cam în urmă la capitolul inteligență artificială, dar nu sunt nevoiți să înceapă de la zero. Cu banii pe care îi au pot achiziționa o altă companie sau un start-up din acest domeniu”, este de părere Sanjeev Rana, analist al firmei CLSA.

În plus, compania se află sub presiune și din partea guvernului deoarece autoritățile vor ca Samsung să creeze mai multe locuri de muncă, în condițiile în care somajul în rândul tinerilor sud-coreeni este foarte mare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI