Ce model de smartphone are cea mai mare autonomie în 2018

Ce model de smartphone are cea mai mare autonomie în 2018

Dacă te gândești să-ți cumperi următorul smartphone pornind de la durata de viață a bateriei, graficul de mai jos s-ar putea să-ți facă decizia mai ușoară.

Strategy Analytics este o companie specializată pe realizarea de teste și studii într-o varietate foarte mare de domenii. Cea mai recentă analiză publicată de compania americană a implicat testarea autonomiei pentru unele dintre cele mai populare smartphone-uri ale momentului. Deși lipsesc modelele lansate săptămâna trecută, acest raport te ajută să-ți formezi o părere avizată despre eficiența bateriilor folosite în telefoanele de top din 2018 și din ultima parte a anului trecut.

Lista telefoanelor testate a inclus modelele Sony Xperia XZ2 și Xperia XZ2 Compact, dar și LG G6, Apple iPhone X, Huawei P10, Samsung Galaxy S9 și Oppo R11. Modul în care am ordonat telefoanele în lista de mai sus reprezintă și clasamentul final al celor de la Strategy Analytics.

Pentru că un astfel de test este irelevant dacă maniera în care a fost efectuat nu este obiectivă, compania din spatele studiului a detaliat întreaga procedură folosită. Fiecare telefon a fost folosit fără pauză pe parcursul a 16 ore într-o singură zi pentru apeluri telefonice, redactare de mesaje, navigare pe internet și rețele de socializare.

Nu au lipsit sesiuni de gaming, imortalizarea de fotografii și clipuri video sau redarea de filme de pe diverse servicii de streaming. Aplicațiile din fundal nu au fost închise forțat pe parcursul perioadei de test. În privința setărilor pe care le-au avut dispozitivele, luminozitatea a fost fixată la 150 de niți și volumul a fost setat la maxim. În rest, parametrii definiți de producător au fost și cei utilizați pe parcursul experimentului.

[readmore]

Sony Xperia XZ2 a ieșit pe primul loc în test, deși s-ar putea să fie destul de jos pe lista ta de priorități, atunci când ești în căutarea unui nou telefon. Mai interesantă este însă valoarea de 26 de ore și 52 de minute obținută în test de Galaxy S9, comparativ cu cele 32 de ore și 20 de minute ale iPhone X.

comparatie baterie smartphone