Samsung Galaxy S9 te ”scanează” rapid, dar e loc de mai bine

Samsung Galaxy S9 te ”scanează” rapid, dar e loc de mai bine

Samsung Galaxy S9 are un sistem de scanare destul de rapid pentru a-ți debloca telefonul, dar securitatea ar putea fi ceva mai bună decât acum.

Noul sistem de securitate de pe Samsung Galaxy S9, Intelligent Scan, combină recunoașterea facială cu scanarea irisului pentru a-ți debloca smartphone-ul.

Compania spune că Intelligent Scan poate debloca telefonul în condiții de lumină slabă; inițial, acesta folosește recunoașterea facială, iar dacă dă greș, se bazează pe scannerul de iris. Dacă niciuna nu funcționează, atunci ambele tehnologii sunt combinate pentru a debloca telefonul.

Modul de deblocare este chiar mai rapid decât Face ID, de pe iPhone X. Cu toate acestea, unii cercetători arată că sistemul de securitate nu e atât de sigur pe cât cel implementat de Apple.

Problema e că sistemul de recunoaștere facială al Samsung creează doar un model 2D al feței, în timp ce Face ID folosește mai mulți senzori pentru a crea un model 3D. Acesta e mult mai complex și detaliat decât ce pot oferi competitorii, astfel că iPhone X e mult mai greu de păcălit.

Cei care au testat funcția de pe Samsung Galaxy S9 au descoperit că telefonul poate fi păcălit cu o simplă imagine 2D a ta, pe care ai ține-o în fața telefonului. Situația nu pare diferită față de cea de anul trecut, având în vedere că și S8 putea fi păcălit la fel.

Samsung se bazează mai degrabă pe comoditate decât pe securitate, dacă e să facem o comparație cu iPhone X. Compania a vrut ca telefonul să se deblocheze cât mai repede și le-a reușit. Sud-coreenii au de gând ca, în viitor, să implementeze tehnologia într-o serie de aplicații, cum ar fi Samsung Pass, care te lasă să te loghezi pe site-uri folosind datele biometrice și nu o parolă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI