06 mart. 2018 | 08:33

Samsung Galaxy S9 nu are cititor de amprentă în ecran: care este motivul oficial

ACTUALITATE
Samsung Galaxy S9 nu are cititor de amprentă în ecran: care este motivul oficial

Samsung Galaxy S9 a fost unul dintre cele mai așteptate smartphone-uri ale acestui început de an, dar asta nu înseamnă că telefonul este perfect și nu a lăsat loc de mai bine.

Au trecut doar câteva săptămâni de la lansarea oficială a Samsung Galaxy S9 și aflăm în continuare noii detalii despre terminalul de top al sud coreenilor. Foarte mulți internauți au fost curioși dacă S9 va incorpora un cititor de amprentă în ecran. Au existat numeroase speculații în acest sens și, mai important decât atât, există deja smartphone-uri pe piață dotate cu respectiva tehnologie.

După ce Vivo a reușit să anunțe un telefon ce poate să-ți citească amprenta în momentul în care plasezi degetul pe ecran, faptul că Galaxy S9 apelează la un senzor tradițional de autentificare biometrică reprezintă un handicap în ochii publicului. Pentru că au simțit că respectivul handicap trebuie argumentat, oficialii Samsung au venit la înaintare cu o declarație oficială pe marginea subiectului.

Într-un interviu acordat celor de la AndroidPIT de către directorul portofoliului de produse al strategiei comerciale, Mark Notton a încercat să ne convingă de faptul că există o logică în spatele acelui aparent minus. Din câte se pare, Samsung și-a dorit să amâne integrarea unui senzor de amprentă în ecran pentru a finisa funcția respectivă, înainte de o lansare oficială. Sud coreenii sunt convinși că, în stadiul actual, nu funcționează tot timpul și, până când nu va funcționa în 100% dintre tentativele de autentificare, va genera mai multă frustrare, decât beneficii.

Partea bună este că, din declarațiile lui Mark Notton, reiese că Samsung lucrează la tehnologia respectivă. Ca urmare, ar trebui să o vedem prezentă într-un viitor telefon de top al companiei. Din păcate, conform speculațiilor de acum câteva zile, este puțin probabil să-l vedem integrat în Galaxy Note 9. Pe de altă parte, directorul Samsung a insistat pe faptul că noul senzor din Galaxy S9 este mai rapid decât modelul precedent și, pornind de la feedback-ul utilizatorilor, este amplasat într-o poziție mai accesibilă.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele