Samsung aduce pentru Galaxy S9 cel mai așteptat gadget

Samsung aduce pentru Galaxy S9 cel mai așteptat gadget

Dacă ai foarte multe date personale pe noul tău Samsung Galaxy S9, le poți accesa pe un ecran mare folosind noul DeX Pad.

Deși numărul doritorilor unui astfel de aparat nu este foarte mare, Samsung continuă să investească bani într-un concept futurist. La aproximativ un an după lansarea DeX Dock, oficialii sud coreeni au anunțat DeX Pad, gadgetul menit să-ți transforme smartphone-ul Galaxy S9 într-un desktop. Spre deosebire însă de vechiul DeX, micuțul aparat vine la pachet cu o serie de inovații interesante.

Samsung DeX Pad pentru Samsung Galaxy S9 a fost dezvăluit în cadrul evenimentului de lansare pentru noul telefon. La momentul respectiv însă, nu se cunoșteau detalii legate de preț și disponibilitate. Între timp, au fost lămurite. Samsung DeX Pad va ajunge în magazine pe data de 13 mai. Prețul de achiziție va fi de 100 de dolari, la fel ca în cazul vechiului DeX Dock.

Samsung DeX Pad funcționează în tandem cu orice versiune de Galaxy S9 sau Galaxy S9 Plus. Din momentul în care ai conectat telefonul la dock, acesta poate fi folosit ca touchpad. Rămâne să conectezi o tastatură și un monitor pentru a te bucura de experiența utilizării unui desktop tradițional. Noul DeX Pad include un port USB și o ieșire HDMI pe care le poți folosi după bunul plac.

Un deficit față de vechiul DeX Dock constă în lipsa unui port tradițional Ethernet. Pe de altă parte, în timp ce gadgetul lansat anul trecut te limita la conținut Full HD 1080p pe un panou conectat, DeX Pad duce respectiva rezoluție până la 2560 x 1440.

Per ansamblu, nu se poate spune că-ți folosești telefonul Galaxy S9 ca orice alt desktop cu Windows, dar soluția propusă de Samsung este perfectă pentru vizionarea de filme sau editarea de documente. Depinde cât de complex este setul tău de activități de la birou.

Citește și: