Vânzările de iPhone X sunt surprinzătoare, dar nu așa cum ți-au zis toți

Vânzările de iPhone X sunt surprinzătoare, dar nu așa cum ți-au zis toți

Intenționat sau nu, iPhone X n-a fost pe rafturi de când trebuia, dar asta nu înseamnă că livrările de telefoane nu au mers bine.

iPhone X a fost prezentat publicului în septembrie, așa cum am fost obișnuiți de-a lungul anilor, dar telefonul nu a ajuns pe rafturi atunci când a fost așteptat mai mult. Poate că a fost o strategie din partea Apple pentru a înregistra vânzări pentru iPhone 8 sau poate că au fost probleme cu furnizarea de piese; oricum ar fi, telefonul s-a lăsat așteptat.

La câteva luni de la prezentare, telefonul pare să fie unul de succes, însă asta depinde de cum privești lucrurile. Cei de la Canalys au dat publicității informații cu privire la numărul de unități livrate de Apple în trimestrul al patrulea din 2017.

Astfel, iPhone X a devenit cel mai bine livrat telefon din trimestrul patru din 2017, ajungând la 29 de milioane de unități ieșite de pe poarta fabricii. O altă cifră importantă este cea a unităților livrate în China în acest interval de timp, 7 milioane.

„Cifrele înregistrate de iPhone X sunt impresionante, având în vedere că vorbim despre un telefon cu prețul de 999 de dolari, dar valorile sunt ușor sub așteptări”, spune Ben Stanton, analist la Canalys.

Acesta vorbește despre problemele cu furnizorii din noiembrie, dar și despre accelerarea producției de la finalul lunii, dar și din decembrie. Astfel, telefonul a reușit chiar să depășească cererea în unele piețe, până la finalul trimestrului.

Cei de la Canalys spun că și modelele SE, 6s, 7 și 8 au avut cifre bune la livrări, fiind încă populare în rândurile clienților care nu își permit un iPhone X.

Cifrele arată bine, într-adevăr, dar acestea spun doar o parte din poveste. Ar fi interesant să vedem și câte telefoane a vândut Apple în acest timp, pentru că livrările în sine nu sunt echivalente și cu vânzările.

Citește și:
Sursa: canalys.com