Cum arată noul Android Pie pe Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 încă nu a primit oficial Android Pie, dar acum poți să vezi cum arată în toată splendoarea sa.

Unul dintre motivele pentru care durează atât de mult ca telefoanele Samsung să primească noile versiuni de Android îl reprezintă și personalizarea acestora cu Samsung Experience. Odată cu Android Pie, vom avea parte și de varianta 10 a interfeței personalizate de la Samsung.

Samsung mizează în continuare pe minimalism și se apropie de designul nativ propus de Google. Bara de notificări are parte de un redesign vizibil, iar butoanele sunt scoase în evidență prin culoarea albastră. Poți observa și faptul că Samsung a adoptat fontul Google, Product Sans, pentru sistem.

Samsung va oferi posibilitatea de navigare prin gesturi în noul sistem de operare; acestea vor fi opționale și mai degrabă similare cu cele oferite de Apple și OnePlus decât de Google. Schimbări apar și în meniul de multitasking, unde aplicațiile sunt afișate în carduri mai mari, prin care navighezi orizontal.

Aplicațiile native ale Samsung vin cu mai multe simplificări, mulțumită redesignului. În aplicația de telefon ai parte de taburi în partea de jos, ca să navighezi mai ușor, iar acestea au fost mutate astfel și în aplicația de mesaje.

Probabil nu te interesează prea tare de faptul că și Bixby primește un redesign, care ar trebui să rafineze mai mult schimbările propuse de către Note 9.

În meniul de setări vei descoperi un design cu carduri, încă o dată, similar cu ceea ce își dorește Google de la Android. Deși minimalist, pare mai încărcat decât meniul actual, din Android Oreo.

Va mai dura ceva până ce Samsung Galaxy S9 va primi update-ul mult așteptat, dar pare că lucrurile au intrat în linie dreaptă.

Citește și: