Aplicația Google care te poate lăsa fără tot netul de la abonament

Aplicația Google care te poate lăsa fără tot netul de la abonament

Aplicațiile pe care le ai instalate pe telefon, chiar dacă sunt dintre cele oferite de la Google, o pot lua razna ocazional și te pot lăsa fără net.

Uneori, aplicațiile de pe telefon pot întâmpina diverse bug-uri, iar rezultatele nu sunt neapărat dintre cele mai plăcute. În cazul aplicației Google News, ai șanse să rămâi fără tot internetul pe care îl ai la abonament, iar dacă nu ești pe fază, vei avea chiar și de plătit în plus.

Pe forumurile de suport ale Google News, utilizatorii raportează această problemă încă din iunie. Un manager al comunității a verificat problema în septembrie, iar de atunci se așteaptă o rezolvare.

Zach Dowdle, unul dintre cei păgubiți de Google News a și postat imagini cu traficul de date înregistrat de aplicație. Aplicația a fost responsabilă pentru 21 GB de trafic pe Wi-Fi, dar a continuat să descarce date și pe conexiunea de date. Posesorul screenshot-urilor mărturisea că a avut de plătit 75 de dolari în plus la factură.

Conform utilizatorilor care se plâng pe forumuri, aplicația Google News îți consumă traficul de date indiferent de setările pe care le ai în telefon. Astfel, chiar dacă ai setat aplicația să descarce date doar pe Wi-Fi, aceasta va găsi o cale să facă transferuri de date și pe conexiunea ta.

În cazuri extreme, Google News a reușit să consume chiar și 24 GB de trafic de date, astfel că un utilizator a avut de plătit o factură de 385 de dolari.

Până acum, singurele soluții pe care le ai ca să previi astfel de întâmplări sunt să dezactivezi traficul de date de pe telefon, sau să ștergi complet Google News, în timp ce aștepți o rezolvare pentru problemă

Citește și:
Sursa: theverge.com