Când o să ai Android Pie pe Samsung Galaxy Note 9 și Galaxy S9

Când o să ai Android Pie pe Samsung Galaxy Note 9 și Galaxy S9
Sursa foto: Răzvan Băltărețu / PLAYTECH

Samsung a anunțat Galaxy S9 în primăvară și Galaxy Note 9 în toamnă. Niciunul dintre telefoane n-a primit încă Android Pie, cea mai nouă versiune, dar măcar știm acum când ar trebui să aștepți actualizarea.

Odată cu Android Pie, atât Galaxy Note 9, cât și Galaxy S9 vor primi interfața Samsung Experience 10. Chiar dacă sud-coreenii n-au oferit o dată exactă pentru lansare, au oferit un interval, să zicem, rezonabil.

Conform unui teaser publicat pe aplicația Samsung+ pentru Android Pie, compania susține că la începutul lui 2019 vor fi actualizate cele mai bune telefoane ale sale.

Una dintre noutățile mai importante pregătite de Samsung pentru Android Pie e Adaptive Battery, astfel încât consumul de energie să fie potrivit sarcinilor pe care le îndeplinește telefonul. Conform informațiilor de până acum, ar folosi un algoritm propriu care să limiteze folosirea procesorului în fundal de aplicații.

Altfel, Android Pie în sine e util, în special pentru navigarea prin gesturi. Scapi, în sfârșit, de butoanele digitale, mai ales că Samsung a renunțat la orice buton fizic pe modele premium din ultimii ani.

Actualizarea cu Samsung Experience 10 o să fie disponibil, în primă fază, pentru Galaxy Note 9, Galaxy S9 și S9 Plus.

Totuși, până să aștepți actualizarea, poți să treci pe listă și telefonul pliabil. După zeci de știri în care viitorul cu un telefon pliabil părea foarte îndepărtat, acum suntem mai aproape ca niciodată, iar data de lansare e și una reală, fără „peste câteva luni” sau sintagme similare.

DJ Koh, șeful diviziei de mobile de la Samsung, declara în trecut că dispozitivul ar putea fi dezvăluit în cadrul Developer Conference. Evenimentul de anul acesta va avea loc între 7 și 8 noiembrie, în San Francisco.

Compania a postat și un mesaj pe Twitter, prin care face o trimitere subtilă către telefonul care se pliază. „Răscrucea dintre prezent și viitor” este mesajul care apare asociat unui dispozitiv pliat, care se desface.

Sursa: XDA