Samsung își pierde încrederea în Bixby: te lasă să dezactivezi butonul dedicat

Samsung își pierde încrederea în Bixby: te lasă să dezactivezi butonul dedicat

Odată cu Galaxy S8, Samsung și-a dezvăluit propriul asistent virtual intitulat Bixby. Acum, se pare că și-a pierdut încrederea în el.

În timp ce Apple are Siri, Amazon promoveză Alexa, Microsoft își manifestă încrederea în Cortana, iar utilizatorii de Android folosesc Google Assistant. Deoarece nu existau suficient alternative, Samsung a decis să-și anunțe în 2017 propiul asistent virtual. Intitulat Bixby, acest a avut parte de o lansare foarte lentă. A suportat cu greu interacțiunea într-o limbă străină, iar funcționalitatea sa nu era cu mult peste Google Now.

Deși este greu de spus dacă Bixby este un eșec, primul semn în această direcție a fost dat de Samsung în urmă cu câteva zile.  Printr-o actualizare care nu a fost promovată foarte intens, utilizatorii de Galaxy S8, S8 Plus, S8 Active și Galaxy Note 8 au căștigat posibilitatea de a dezactiva butonul dedicat aferent Bixby. Astfel, mulți posesorii ai respectivelor gadgeturi vor fi încântați să afle că nu mai lansează asistentul Samsung din greșeală când încearcă să dea volumul mai mic la telefon.

Mult mai corect decât atât, ar fi fost ca Samsung să permită doritorilor să asocieze acel buton altei funcții utile din aparat. În cel mai rău caz, ar fi trebuit să faciliteze lansarea Google Assistant. Din păcate, sud coreenii nu sunt atât de democratici. Acesta este și motivul pentru care toate aplicațiile care facilitau schimbarea funcționalității butonului suplimentar au fost blocate de Samsung.

Actualizarea pentru dezactivarea Bixby ar trebui să ajungă la majoritatea posesorilor de S8 și Note 8 în următoarele zile. Aceasta se va reflecta într-o bifă suplimentară în Settings pentru dezactivarea butonului Bixby. Rămâne să vedem dacă asistentul virtual din spate va ma continua să evolueze sau va avea parte de un destin nefast precum multe dintre serviciile online lansate de Samsung în ultimii ani. În orice caz, posesorii de Galaxy S8 vor fi mai fericiți.

Citește și: