Samsung a anunțat serie nouă de laptopuri, în caz că vrei alternativă

Samsung a anunțat serie nouă de laptopuri, în caz că vrei alternativă

Dacă ai amânat de mult upgrade-ul laptopului din dotare, Samsung îți oferă o serie de sisteme portabile cu o configurație decentă și un preț accesibil.

Samsung nu mai lansează la fel de multe notebook-uri ca în urmă cu 4-5 ani, dar continuă să-și actualizeze seriile sale cele mai populare. După ce au făcut valuri cu noile modele de Samsung Notebook 9, sud coreenii au anunțat versiuni modernizate de Notebook 5 și Notebook 3.

În total, Samsung a anunțat trei sisteme portabile. Samsung Notebook 5 este construit în jurul unui panou de 15,6 inci cu o rezoluție Full HD 1080p și se ascunde în spatele unei carcase metalice. Samsung Notebook 3 poate fi achiziționat cu o diagonală de 14 inci sau 15,6 inci.

Trecând peste carcasa metalică sau plasticoasă, configurația hardware a portabilelor este destul de apropiată și variază în funcție de buget. Notebook-urile sunt disponibile cu procesoare Intel Core de generația a șaptea sau a opta, iar dacă vrei să faci o investiție un pic mai mare, vei profita și de un chipset dedicat NVIDIA GeForce pentru gaming.

Indiferent de configurație, toate laptopurile anunțate astăzi ar trebui să se simtă destul de sprintene la utilizare, pentru că folosesc SSD-uri ca mediu de stocare. Modelul Samsung Notebook 5 are atât un SSD pentru sistemul de operare, cât și un hard disk tradițional pentru restul fișierelor.

În privința greutății, sistemele de 15,6 inci se încadrează în sub două kilograme, în timp ce Notebook 3-ul de 14 inci ajunge până la 1,68 kilograme. Grosimea în fiecare caz este aproape identică, între 19,6 și 19,9 milimetri.

Sistemele din seria Samsung Notebook 3 și Notebook 5 sunt menite să fie practice, mainstream, pentru activități uzuale și utilizatori fără pretenții extravagante. Fiecare dintre ele are o tastatură numerică pe lateral, un layout ergonomic și un touchpad încăpător.

Panourile folosite sunt menite să nu reflecte lumina soarelui, iar culorile afișate au fost calibrate cu Samsung Color Engine. Prețurile de achiziție le vom afla în luna aprilie a acestui an, când vor ajunge în magazine.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: