05 iul. 2018 | 11:17

Samsung nu mai reușește să vândă telefoane ca pe vremuri

ACTUALITATE
Samsung nu mai reușește să vândă telefoane ca pe vremuri

Samsung vinde telefoane de top de ani buni, dar cifrele înregistrate de companie nu mai sunt ca acum câțiva ani.

Telefoanele de top de la Samsung nu reușesc să mai înregistreze vânzări la fel de bune ca în anii trecuți, iar asta ar putea pune probleme companiei în viitor. Galaxy S9 e un telefon de succes, dar nu din punct de vedere al vânzărilor; acesta s-a vândut mai slab decât Galaxy S8. Acesta din urmă, deși a adus o împrospătare de design seriei, nu s-a vândut la fel de bine precum a făcut-o Galaxy S7.

Galaxy S4 a fost un adevărat punct de referință pentru companie, deoarece a reușit să se vândă în 80 de milioane de unități.

Într-adevăr, e ușor dificil să estimezi câte telefoane se vând. Statisticile accesibile oferă, de obicei, informații despre câte telefoane a livrat fiecare companie, iar acestea nu reflectă și numărul de unități vândute.

Cu toate acestea, opiniile analiștilor din piață, alături de datele disponibile din industrie indică faptul că Samsung are ceva probleme cu vânzările de telefoane. Experții estimează că sud-coreenii vor raporta o scădere a vânzărilor în cel mai recent trimestru. Momentan, anul acesta acțiunile companiei au scăzut cu 9%.

Apple a reușit să înregistreze un succes destul de mare cu iPhone X, iar pe de altă parte, companii ca Huawei și Xiaomi erodează statutul de lider al Samsung pe segmentul mid-range. În același timp, Note 9 pare a fi destul de similar cu Note 8, așa că și în cazul acestui telefon am putea asista la o situație similară în ceea ce privește vânzările telefoanelor.

Samsung ar putea să aibă nevoie să-și asume riscuri și să aducă un telefon inovator pe piață în segmentul de top sau să vină cu soluții mai accesibile și mai performante pe mid-range.