05 iul. 2018 | 13:00

Telefonul pliabil de la Samsung ar putea avea un rival în acest LG

ACTUALITATE
Telefonul pliabil de la Samsung ar putea avea un rival în acest LG

Dacă anul 2018 a fost anul telefoanelor cu breton sau cu ecranul crestat, anul următor se anunță să fie mult mai interesant în ceea ce privește lansările de smartphone-uri.

Se pare că 2019 va fi anul telefoanelor pliabile având în vedere că se știe că producători importanți ca Samsung, Huawei sau Motorola lucrează deja la astfel de gadgeturi. Potrivit unui nou brevet, se pare că LG ar putea fi următorul mare producător care să lanseaze un telefon mobil pliabil.

Acest gadget al LG s-ar plia vertical de la mijloc și pentru ca ecranul să nu se strice telefonul va avea la mijloc balamale cu patru elemenți, descrisă ca fiind similară cu cea găsită în Surface Book.

În plus, pentru ca smartphone-ul să nu se desfacă singur, marginile acestuia vor avea magneți, astfel încât ecranul va sta fixat. Așadar, într-un fel sau altul, ne întoarcem la vremurile în care telefoanele cu clapetă erau folosite de mai toată lumea. Potrivit brevetului, atunci când telefonul este desfăcut ecranul pornește automat, iar când e strâns ecranul se stinge.

De asemenea, telefonul va fi echipat cu două antene, două difuzoare și două microfoane și toate for fi amplsae sub ecran la marginea de sus și de jos.

Cum nu putea fi un smartphone modern fără o cameră foto, LG ar încerca să integreze un senzor în ecranul telefonului pliabil, astfel vom avea parte de un telefon fără margini, cu adevărat.

Despre telefonul pliabil al coreenilor de la Samsung știm că bateriile folosite în viitorul Samsung Galaxy X vor putea fi pliate și vor avea o capacitate destul de generoasă, între 3.000 și 6.000 mAh.

În plus, conform unor informații apărute pe internet, telefonul s-ar plia într-un mod ușor ciudat. Astfel, nu ar fi pliabil pe jumătatea ecranului, ci undeva la două treimi din lungimea acestuia. Dacă telefonul s-ar plia la jumătate, ecranul nu ar mai fi vizibil, așa că se încearcă plierea pe două treimi.