09 feb. 2018 | 14:33

Producătorii alături de care Qualcomm îți va aduce 5G pe telefon

ACTUALITATE
Producătorii alături de care Qualcomm îți va aduce 5G pe telefon

Primul standard 5G a fost aprobat acum vreo două luni, iar producătorii din industrie au început să se miște pentru a aduce tehnologia pe piață.

Cursa către 5G e una destul de importantă, în care avem de-a face cu o mulțime de companii interesate de noua tehnologie. Unele rivalizează, în timp ce altele mizează pe colaborare pentru a oferi la nivel comercial tehnologia viitorului.

Probabil că unul dintre cei mai importanți actori în acest domeniu este Qualcomm, companie care a reușit deja să creeze un modem compatibil cu viitoarea tehnologie, X50. Dacă inițial acesta era de dimensiunile unei serviete, acum are dimensiuni ”normale”, fiind numai bun de pus într-un telefon obișnuit.

Recent, Qualcomm a făcut două anunțuri importante. Primul din ele se referă la companiile care sunt gata să colaboreze și să folosească modemul X50 pentru a oferi tehnologia 5G clienților încă din 2019. Între numele de pe listă se regăsesc LG, Sony Mobile, HTC, ASUS, Xiaomi, ZTE și Netgear. De asemenea, recent și Samsung a anunțat că are un parteneriat cu Qualcomm în vederea oferirii de tehnologii 5G.

Dispozitivele n-ar fi prea utile, însă, dacă n-ar exista și rețele pe care aceste telefoane să funcționeze. Aici intră în scenă al doilea anunț făcut de companie, care susține că 18 operatori telecom din întreaga lume vor testa rețele 5G folosind modemurile X50.

Huawei și Apple nu se regăsesc pe lista companiilor care vor intra în parteneriat cu Qualcomm. Primii lucrează la propriile cipuri de acest fel, în timp ce Apple are o dispută legală cu Qualcomm.

Veștile venite de la compania producătoare de cipuri sunt îmbucurătoare, deoarece 2019 devine din ce în ce mai fezabil ca anul în care vom avea parte de acces la noua tehnologie.