Samsung Galaxy S10 va avea procesor cu o funcție specială

Samsung Galaxy S10 va avea procesor cu o funcție specială

Samsung Galaxy S10 se apropie de lansarea de la începutul lui 2019, iar acum aflăm și ceva noi detalii despre procesorul acestuia.

Samsung Galaxy S10 va debuta undeva între ianuarie și martie 2019. Dacă ne luăm după lansările trecute și punem la socoteală și faptul că producătorul ar vrea să dezvăluie telefonul cât mai devreme, există o șansă ca noul smartphone să apară chiar din ianuarie.

Probabil că deja au fost puse la punct o mulțime dintre noile elemente de design sau de performanță, iar pe măsură ce acestea se concretizează, avem ocazia să și aflăm câte ceva despre ele. Astfel, noile procesoare pentru Samsung Galaxy S10 ar putea veni la pachet cu o unitate de procesare neurală (NPU).

Huawei are deja în portofoliu două astfel de procesoare, Kirin 970 și Kirin 980; unitățile de procesare neurală preiau o parte din sarcina cipului principal și operează separat acțiuni legate de inteligența artificială.

Și Samsung are un astfel de NPU deja, doar că nu l-a folosit până acum. Conform zvonurilor, a doua generație de unitate de procesare neurală va fi folosită pentru procesorul de pe Samsung Galaxy S10. Aici vorbim despre Exynos 9820, având în vedere că Snapdragon 855 va veni cu propria unitate încorporată.

Zvonurile vin de pe un cont de Twitter care prezintă un extras dintr-un CV al unui inginer care a lucrat la Samsung Electronics. Dacă informația este reală, atunci S10 va avea, într-adevăr, un astfel de procesor. Nici n-ar avea cum să fie alta situația dacă procesorul de la Qualcomm are un NPU – diferenț

Citește și: