Samsung Galaxy S10 ar putea aduce o premieră în industrie

Samsung Galaxy S10 ar putea aduce o premieră în industrie

Samsung Galaxy S10 este la câteva luni distanță de lansare, iar telefonul ar urma să aducă o noutate pentru industria telefoanelor.

Samsung Galaxy S10 ar trebui să debuteze cândva între ianuarie și martie 2019, iar momentan e încă dificil să prezicem când va avea loc dezvăluirea. Telefonul ar putea fi lansat la MWC, la final de februarie, dar ar putea fi dezvăluit chiar mai devreme, la CES. Evident, Samsung poate miza și pe o lansare dedicată.

Până atunci, aflăm un nou detaliu despre Samsung Galaxy S10. Dacă se menține calendarul, telefonul ar urma să fie primul de pe piață care va beneficia de stocarea UFS 3.0. Standardul pentru memorii flash 3.0 a fost anunțat acum câteva luni, însă până acum niciun telefon nu a implementat noua stocare.

Samsung a confirmat în cadrul summitului Qualcomm 4G/5G, din Hong Kong, că vom beneficia de telefoane cu stocarea de tip UFS 3.0 în prima parte a lui 2019. Galaxy S10 nu a fost menționat explicit, dar e foarte probabil ca acesta să fie primul smartphone care va beneficia de noile memorii.

Față de standardul actual, UFS 2.1, cel nou oferă de două ori mai multă lățime de bandă și vine la timp pentru rețelele 5G. Dacă S10 este telefonul care va aduce pe piață memoriile flash 3.0, atunci există o posibilitate ca acestea să fie folosite doar în pentru varianta cu 5G a telefonului.

Zvonul se bazează pe faptul că memoriile UFS 3.0 sunt de 128, 256 și 512 GB, în timp ce varianta de bază a lui S10 ar urma să vină și cu 64 GB de stocare.

Tot la conferința Qualcomm a fost anunțat și faptul că am putea vedea telefoane cu 1 TB de stocare internă până în 2021.

Citește și: