17 dec. 2018 | 09:38

Samsung Galaxy S10 va ”împrumuta” o funcție de la Huawei

ACTUALITATE
Samsung Galaxy S10 va ”împrumuta” o funcție de la Huawei

Pe piața telefoanelor mobile, e din ce în ce mai greu să fii original, iar cum producătorii se ”inspiră” mereu unii de la alții, așa ar putea face și Samsung Galaxy S10.

Până la lansarea lui Samsung Galaxy S10 mai avem aproximativ două luni. Ar trebui să vedem telefonul la final de februarie, odată cu MWC 2019. Pare că aceasta este data de lansare cea mai probabilă pentru viitorul flagship.

Pe măsuri ce ne apropiem de acest moment, avem parte și de noi și noi știri despre telefon. În plus, nu mai e vorba doar de dimensiunea ecranului și de alte elemente vagi. Acum începem să vorbim și despre elemente specifice ale Samsung Galaxy S10. Unul dintre acestea pare să fie un ”împrumut” de la Huawei Mate 20 Pro.

Astfel, Galaxy S10 vrea să îți ofere propria variantă de ”încărcare wireless inversă.” Dacă îți sună ca o funcție inutilă, pusă pe telefon doar ca să fie, cam asta e situația, fie că vorbim de telefonul chinezilor, fie că ne referim la cel al sud-coreenilor. În cazul Huawei, tehnologia de încărcare wireless e relativ lentă, dar problema reală e că ar trebui să-ți așezi telefonul ”romantic”, peste un altul, ca să beneficiezi de încărcarea wireless inversă.

Samsung Galaxy S10 pare că vrea să aducă o funcție similară, care se va numi Powershare. Detaliile sunt încă vagi, dar probabil vorbim despre o variație a tehnologiei actuale de încărcare wireless.

Dacă și Samsung intră în acest joc, e o șansă mai mare ca alți producători să urmeze și să dezvolte propriile tehnologii de acest fel. Dacă acestea vor fi sau nu utile în viitorul apropiat, asta rămâne de văzut. Momentan, încărcarea wireless nu pare să fie ceva mai mult decât un moft.