26 nov. 2018 | 06:55

Huawei Mate 20 Pro își dezamăgește fanii: Cum iese din testul de rezistență

VIDEO ACTUALITATE

Huawei Mate 20 Pro este unul dintre cele mai interesante telefoane lansate în ultimul an. Deși vine cu câteva premiere importante, se pare că nu este cel mai rezistent din lume. 

În cazul în care îți iei decizia achiziționării unui nou smartphone din prisma nivelului de rezistență cu care vine la pachet, ar fi bine să ai în vedere clipul de mai sus. Cel mai nou test video publicat de echipa din spatele canalului de YouTube JerryRigEverything a implicat măsurarea rezistenței unui Huawei Mate 20 Pro. 

La fel ca majoritatea smartphone-urilor de top din portofoliul Huawei lansate în ultimii ani, Huawei Mate 20 Pro este un telefon surprinzător de bun pe partea de captură. De această dată, are trei camere foto/video cu obiective diferite pentru a facilita fotografierea sau filmarea într-o varietate foarte mare de scenarii.

De această dată însă, nu este vorba despre asta. E vorba despre un test de rezistență care, deși pare foarte agresiv, se desfășoară într-un mediu controlat. Rezultatele sunt comparabile cu alte altor telefoane de top și, tocmai din acest motiv, nu sunt foarte îmbucurătoare.

În testul realizat de Zack de la JerryRigEverything, o parte dintre rezultele obținute cu Huawei Mate 20 Pro sunt previzbile. În același context, a ieșit însă la iveală o particularitate îngrijorătoare.

La capitolul rezistență la zgârieturi, telefonul face față cu brio pe partea din față la șurubelnițe cu un grad de duritate de maxim 7. Pe spate însă, sticla cu o textură similară cu fibra de sticlă este imposibil de zgăriat. Nici măcar în momentul în care intră în contact cu un cutter foarte ascuțit sau cu o lamă de ras, nu pare să cedeze la vreun nivel.

Să revenim însă la problema dezamăgitoare din titlul articolului. Huawei Mate 20 Pro este foarte sensibil la tentativele de îndoire. Ecranul se crapă surprinzător de repede. Ca urmare, este mai important ca niciodată să nu-ți ții telefonul în buzunarul de la spate și să încerci să nu te așezi niciodată pe el, pentru că s-ar putea să fie ultimul gest pe care îl vei face cu telefonul tău cât se poate de prețios. Ca lucrurile să fie și mai triste, în același test, bătrânul Huawei Mate 10 Pro de acum un an nu a întâmpinat niciun fel de problemă.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele