Samsung Galaxy S10 ar putea avea cameră foto cu un senzor imens

Samsung Galaxy S10 ar putea avea cameră foto cu un senzor imens

Samsung Galaxy S10 este la câteva luni distanță de lansare, iar telefonul aniversar ar companiei sud-coreene ar putea avea o cameră demnă de recorduri.

Galaxy S10 va fi dezvăluit cândva la începutul anului viitor. Ne așteptăm să-l vedem cel mai devreme în ianuarie, odată cu CES 2019, dar am putea să îl vedem și la final de februarie, odată cu MWC. Că vine mai devreme sau mai târziu, asta e deja partea a doua – mai important este cu ce ar putea veni telefonul.

Concret, încă nu se știu o mulțime de lucruri despre smartphone; cu cât încerci să afli ceva mai specific, cu atât îți dai seama mai mult că informațiile sunt destul de vagi. Sunt lucruri pe care le-ai putea intui prin prisma altor noutăți apărute în piață.

Cea mai nouă este tot a Samsung și se referă la cel mai important aspect al unui smartphone de calitate: camera foto. Astfel, compania sud-coreeană a lansat doi senzori de imagine ISOCELL, destinați îndeosebi sistemelor cu camere foto multiple.

Poate că nu vei fi impresionat de numele acestora, GM1 și GD1, dar sigur vei fi impresionat când vei afla că GM1 are senzor de imagine de 48 de megapixeli, în timp ce modelul GD1 vine cu un senzor de 32 de megapixeli.

Noii senzori sunt ideali pentru producătorii care sunt în căutarea unor module cu dimensiuni reduse, sau care vor să ofere camere foto cu senzori mai mari.

Atât senzorul GM1, cât și cel GD1 vor folosi tehnologiile ISOCELL Plus și Tetracell. Prima dintre acestea optimizează performanța pentru pixeli de dimensiuni mai reduse. În paralel, Tetracell folosește patru pixeli care lucrează ca unul singur, pentru a spori sensibilitatea la lumină. Asta este ceea ce alți producători, ca Huawei, numesc Pixel Binning.

Cipurile anunțate de către Samsung vor intra în producție spre finele anului, așa că au șanse foarte mari să stea la baza camerelor foto din Galaxy S10.