Vânzările de Samsung Galaxy Note 9 fac de râs performanța Galaxy S9

Vânzările de Samsung Galaxy Note 9 fac de râs performanța Galaxy S9

Samsung Galaxy Note 9 a fost așteptat de compania sud-coreeană pentru a rezolva problemele legate de vânzările slabe ale lui S9, iar situația pare să fie pe placul chaebol-ului.

Samsung Galaxy Note 9 a intrat la precomandă la doar câteva minute după ce a fost anunțat oficial de către DJ Koh, președintele diviziei de mobile a companiei sud-coreene. A fost așteptat de o mulțime de fani care și-au dorit să facă upgrade la noul flagship, dar cu siguranță a fost mai așteptat de Samsung însăși.

Compania a decis să lanseze Note 9 mai devreme ca de obicei pentru a acoperi o parte din vânzările slabe înregistrate de S9. Se pare că pariul celor de la Samsung a fost câștigat, însă situația nu e chiar atât de perfectă pe cât am putea crede inițial.

Conform unei surse provenite din rândul operatorilor telecom din Coreea de Sud, precomenzile pentru Note 9 ar fi cu 30-50% mai însemnate decât cele pentru S9, de acum jumătate de an.

Firește, procentajele de mai sus sună bine, dar și în situația asta, tot am vorbi despre doar 80% din numărul precomenzilor înregistrate de Note 8, așa cum menționează aceeași sursă. De aici, apar trei scenarii.

În primul caz, vorbim despre un Note 8 care a fost un adevărat succes, mai ales că a sosit pe piață pentru a înlocui defunctul Note 7. Al doilea scenariu presupune că vânzările de Samsung Galaxy S9 sunt chiar mai slabe decât ni se spune, doar că sud-coreenii nu recunosc asta.

Cea de-a treia variantă, poate și cea mai plauzibilă, este că piața sud-coreeană este ceva mai diferită față de celelalte. În definitiv, informațiile vorbesc despre țara din care provine Samsung. Dacă situația e aceeași și pe alte piețe din lume, asta e încă o necunoscută, dar probabil că Samsung are motive reale de bucurie, în general.