09 aug. 2018 | 19:14

Cât costă Samsung Galaxy Note 9 în România și de unde îl iei

ACTUALITATE
Cât costă Samsung Galaxy Note 9 în România și de unde îl iei

Samsung Galaxy Note 9 a fost anunțat oficial. E cel mai performant smartphone Samsung și pe 24 august va fi în magazine. Până atunci e perioadă de precomenzi. Iată și prețul în România pentru el.

Samsung Galaxy Note 9 va exista în două versiuni: procesor Exynos 9810 de la Samsung pentru Europa (deci, și România) și Qualcomm Snapdragon 845 pentru restul. Apoi, sunt nuanțele de culoare. În România, vor fi trei versiuni: Midgnight Black cu S Pen negru, Ocean Blue cu S Pen galben și Lavender Purple cu S Pen mov.

Telefonul, la nivel global, are un preț în jurul valorii de 1.000 de dolari. Poate ți se pare scump la prima vedere, dar trebuie să vezi ce hardware oferă. Astfel, cel mai ieftin Samsung Galaxy Note 9 are spațiu de stocare de 128 GB și 6 GB memorie RAM.

Cel mai performant Samsung Galaxy Note 9 trece la 512 GB de stocare și 8 GB memorie RAM. Da, producătorul a făcut pasul spre 8 GB și gamingul e unul dintre motive. Pentru același gaming a pus și un sistem de răcire mai performant.

Toate acestea vor fi alimentate dintr-o baterie de 4.000 mAh. Samsung promite că va oferi autonomie cât pentru o zi.

În ceea ce privește camera foto, Samsung Galaxy Note 9 preia modulul dual de pe Galaxy S9 Plus. Sunt doi senzori de câte 12 megapixeli, un teleobiectiv (pentru zoom optic 2x) și diafragmă variabilă la obiectivul wide. Pe față, pentru selfie, rămâne una de 8 MP.

Samsung promite performanțe mai bune în fotografie, pentru că telefonul poate recunoaște până la 20 de scene și le optimizează pentru un rezultat mai bun. Da, prin inteligență artificială. Apoi, producătorul promite performanță mai ridicată pentru HDR și Live Focus. În ultimii doi-trei ani, Samsung a livrat o calitate foto-video foarte bună, așa că rezultatele nu vor fi dezamăgitoare nici pe acest model.

[readmore]

Pe lista specificațiilor mai sunt: difuzoare stereo AKG (căștile sunt excelente, vedem ce fac și difuzoarele), rezistență la apă și praf, securizare prin Knox, dar și un ecran de 6,4 inci QuadHD. Un preview pentru telefon găsești pe PLAYTECH.

Acum că știi ce cumperi, mai trebuie să știi prețurile pe piața locală. Samsung are și un program de buy back, cumva. Dai telefonul vechi, e evaluat, primești suma respectivă de bani și alți 200 de euro.