Când se lansează Samsung Galaxy Note 9: sud-coreenii sunt pe grabă

Când se lansează Samsung Galaxy Note 9: sud-coreenii sunt pe grabă

Samsung Galaxy Note 9 este unul dintre cele mai așteptate telefoane din ultima perioadă. Compania sud-coreeană a certificat două modele pentru vânzare, ceea ce ne indică că lansarea va avea loc mai repede decât ne așteptam.

Cei de la Samsung au lansat în primăvara lui 2018 Galaxy S9 și Galaxy S9 Plus. Samsung Galaxy Note 9 a fost deja certificat de autoritățile din China și, până în prezent, se zvonea că va fi lansat în iulie sau august. Însă noile certificări ne fac să sperăm că vom pune mâna mai repede pe acest model.

Până acum, știm care vor fi numele de cod ale telefoanelor: SM-N9600 si SM-N9608. Iar despre specificațiile Samsung Galaxy Note 9 avem destule informații, deoarece telefonul a fost testat cu aplicațiile de benchmarking. Acesta va avea un procesor octa-core de la Qualcomm, model Snapdragon 845. El va avea minimum 6 GB RAM și minimum 64 GB spațiu de stocare.

Cel mai probabil apar două modele în certificări, pentru că unul va avea procesor Samsung și unul de la Qualcomm. A devenit deja o obișnuință pentru Samsung să facă asta.

De departe, cel mai discutat aspect este că telefonul va avea, în premieră, un cititor de amprente integrat în ecran. De asemenea, telefonul ar urma să aibă cea mai mare baterie pe care Samsung a încorporat-o vreodată în telefoanele sale. Iar asta este o schimbare mare pentru companie, care a fost destul de conservatoare în ceea ce privește capacitățile bateriilor. Astfel, bateria ar putea avea chiar 4.000 mAh.

În plus, Samsung Galaxy Note 9 ar urma să aibă o diagonală a ecranului de 6,4 inci. Atunci când vine vorba de cameră, Samsung va aduce camera de la Galaxy S9, adică doi senzori și, eventual, cu zoom optic.

Samsung Galaxy Note e păstrat, de regulă, pentru toamnă, înainte de iPhone. E alternativa premium pe care Samsung vrea s-o aibă în fața Apple. De aceea e și ciudată graba lansării, dacă va fi confirmată.

Sursa: Forbes