Cum arată Samsung Galaxy Note 9 dezasamblat și ce-i diferit de Note 8

Samsung Galaxy Note 9 arată la exterior aproape la fel ca modelul anterior, Note 8 și nici la interior lucrurile nu sunt foarte diferite, dar există câteva diferențe importante, o baterie mai mare și un corp mai lat.

Samsung Galaxy Note 9 are o baterie de 4.000 mAh, un display S-AMOLED de 6,4 inci, un procesor Snapdragon 845 (sau Exynos 9810 pentru Europa) și un spațiu de stocare de 128 GB sau 512 GB.

Modelul este puțin mai lat, dar mai scurt decât Note 8 și are un display cu 0,1 inci mai mare. Telefonul a luat puțin în greutate trecând de la o grosime de 8,6 mm la 8,8 mm.

Samsung Galaxy Note 9 vs Samsung Galaxy Note 8
Cele două modele Note (cel vechi e la bază).

De asemenea, în timp ce Samsung Note 8 are o baterie de 12,71Wh, Samsung Galaxy Note 9 ajunge la 15,4Wh. O altă schimbare la cel mai nou model Note este faptul că acum suprafața pentru răcire este mai mare și cablul senzorului de amprentă este mai flexibil datorită noii poziționări a senzorului, sub cameră.

Drept urmare, poziția cablului face mult mai puțin probabil ca să fie tăiat accidental atunci când este deschisă carcasa telefonului.

Totuși, pentru cei curioși și pentru cei care obișnuiesc să arunce o privire sub carcasa telefoanelor, Samsung Galaxy Note 9 este plin de lipici ceea ce face repararea telefonului mai dificilă. De exemplu, există destul de mult lipici când înlocuirea bateriei este dificilă la acest model. De asemenea, adezivul complică îndepărtarea panoului din sticlă de pe spate, care trebuie să fie lipit la loc.

În plus, dacă ai spart ecranul unui Samsung Galaxy Note 9 atunci repararea acestuia înseamnă o dezasamblare a telefonului pentru o înlocuire corespunzătoare. Vestea bună pentru cei care vor să își dezasambleze telefonul este că au nevoie doar de o șurubelniță Phillips.

Am văzut telefonul la New York când a fost lansat oficial apoi l-am avut și în redacție și l-am testat. Părerea noastră despre cel mai nou telefon al coreeenilor de la Samsung o puteți citi aici. Samsung Galaxy Note 9 e acum mai mult decât un smartphone și mai mult decât altele.

S Pen Samsung Galaxy Note 9 dezasamblat
S Pen dezasamblat.

Samsung Galaxy Note 9 dezasamblat (1)

Samsung Galaxy Note 9 dezasamblat (2)

Samsung Galaxy Note 9 dezasamblat (3)

Samsung Galaxy Note 9 dezasamblat (4)

Samsung Galaxy Note 9 dezasamblat (5)

Samsung Galaxy Note 9 scanat raze X
Samsung Galaxy Note 9 scanat cu raze X.
Sursa: iFixit