Samsung te asigură că bateria lui Galaxy Note 9 n-o să-ți facă farse

Samsung te asigură că bateria lui Galaxy Note 9 n-o să-ți facă farse

Samsung Galaxy Note 9 a fost lansat în urmă cu câteva zile, iar sud-coreenii simt că au datoria să te asigure că bateria telefonului este perfectă.

Samsung Galaxy Note 9 vine cu cea mai mare baterie a unui flagship sud-coreean, de până acum. Ai la dispoziție 4.000 mAh, astfel că s-ar putea să n-ai nevoie de un încărcător mai devreme de a doua zi. Firește, o baterie mare ar putea veni și cu oarecare riscuri, iar trecutul te face să te gândești la asta ceva mai serios.

Și Note 7 avea o baterie mare, chiar ceva mai mare decât ar fi trebuit să fie; Samsung s-a ambiționat să-ți ofere mai multă energie și a dat-o în bară grav. Iată că seria Note a supraviețuit acelui incident și acum, doi ani mai târziu, compania are o mulțime de teste de siguranță la care să supună acumulatorii, astfel încât să nu apară vreo problemă.

Vestea că bateria telefonului nu va prezenta vreun pericol a venit chiar de la președintele Samsung Mobile, DJ Koh. ”Bateria din Galaxy Note 9 e mai sigură ca niciodată. Utilizatorii telefoanelor nu trebuie să se mai îngrijoreze vreodată din pricina acumulatorilor”, a declarat acesta.

Anul trecut, înainte de lansarea lui Galaxy S8, Samsung a dezvăluit că are o echipă nouă de control și efectuează teste noi pentru baterii. Acestea sunt supuse mai multor verificări, cum ar fi inspecția vizuală, testele de durabilitate, testele cu raze X, testele de încărcare și descărcare, testul TVOC, cel de dezasamblare, cele pentru uzură accelerată și testul △OCV. O explicație a fiecăruia dintre aceste teste poți găsi aici.

Cu asemenea verificări, e destul de greu să nu ai încredere în Samsung, cel puțin până la proba contrarie.