Samsung Galaxy S8: Cât de avansate sunt noile teste pentru baterii

Samsung Galaxy S8: Cât de avansate sunt noile teste pentru baterii

Samsung Galaxy S8 se apropie de lansare, iar producătorul are de gând să aducă pe piață un telefon care să nu aibă probleme cu bateriile.

După eșecul înregistrat de Galaxy Note 7, Samsung își ia toate măsurile de precauție când vine vorba de baterii, astfel că a creat un sistem de testare care supune acumulatorii la 8 probe diferite, astfel încât să nu mai apară nicio problemă.

Testul de durabilitate pune la încercare bateriile cu teste de supraîncărcare, teste de stres la temperaturi extreme, dar și teste de înțepare. Acest ultim test este folosit și de alte companii, bateriile fiind înțepate pentru a simula un scurtcircuit intern. Dacă bateria înțepată nu ia foc și nici nu scoate fum, atunci trece testul.

Samsung Galaxy S8 va beneficia de baterii testate vizual; aici nu există informații specifice publicate, dar cel mai probabil, testul include verificarea terminalelor bateriei, greutatea, mărimea, dar și defectele vizuale ale acumulatorului.

Testul cu raze X se asigură că Samsung Galaxy S8, dar și celelalte telefoane din gamă, nu au baterii cu imperfecțiuni. Aparatura cu raze X este ideală pentru că vede în interiorul bateriei, astfel că pot fi descoperite problemele care ar trece neobservate în cadrul inspecției vizuale.

Testele de încărcare și descărcare presupun folosirea unui lot de 100.000 de baterii, care vor trece printr-o serie de încărcări și descărcări complete. Acest test este relevant deoarece anumite baterii din Note 7 nu au avut suficient spațiu pentru a se dilata, nefiind astfel capabile de un ciclu de încărcare corect.

Testul TVOC verifică scurgerile de Compus Organic Total Volatil (TVOC). Producătorii de baterii folosesc astfel de materiale în timpul procesului de creație. Acest test este unul nou, iar fiecare dispozitiv în parte va fi testat. Acești compuși sunt, de cele mai multe ori, toxici, astfel că verificarea unor eventuale scurgeri reprezintă un test binevenit.

Testul de dezasamblare verifică o serie de componente ale bateriei, cum ar fi izolația, care lipsea din unele telefoane Galaxy Note 7. Acest test este efectuat amănunțit atât pentru propriile baterii, cât și pentru baterii create de alți contractori.

Bateriile sunt testate pentru uzură accelerată, fiind simulate condițiile de utilizare a bateriei timp de două săptămâni în doar 5 zile. Acesta este un test similar cu cel de încărcare și descărcare, efectuat pe dispozitive gata asamblate. Combinația celor două teste pune presiune pe anodul și catodul bateriei, astfel că Samsung poate descoperi problemele la timp, arată digitaltrends.com.

Nu în ultimul rând, este efectuat testul △OCV, prin intermediul căruia sunt verificate schimbările de voltaj ale bateriei, iar testul va fi efectuat pe toate dispozitivele care vor ajunge la vânzare. În urma verificărilor, Samsung va descoperi dacă există apar baterii care nu rămân încărcate așa cum ar trebui.

Mulțumită acestor teste, Samsung Galaxy S8 ar trebui să fie un telefon fără probleme incendiare sau explozive.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: