Samsung a lansat în România telefonul cu patru camere. Ce face fiecare

Samsung a lansat în România telefonul cu patru camere. Ce face fiecare
Sursa foto: Răzvan Băltărețu / PLAYTECH

Samsung Galaxy A9 e cel mai interesant telefon al companiei pentru acest an. Asta dintr-un singur motiv: are patru camere principale. Firesc, te întrebi: ce fac toate cele patru la un loc?

Samsung Galaxy A9 fie marchează începutul unei noi perioade bune pentru Samsung, fie e doar un experiment inedit. Are patru camere foto și un hardware mid-range. Ba mai mult, compania a ținut să menționeze, în timpul conferinței de presă din România, că nu-i justă o comparație cu telefoane high-end ale companiei sau concurenței.

Samsung Galaxy A9 are un ecran de 6,3 inci Full HD+ S-AMOLED, un procesor Snapdragon cu opt nuclee de generație veche, 6 sau 8 GB de memorie RAM, 128 GB spațiu de stocare (și suportă card microSD) și o baterie de 3.800 mAh.

Cea mai proastă veste este că Galaxy A9 încă rulează Android Oreo. A doua cea mai proastă veste e că procesorul e cam vechi, față de ce mai are Qualcomm disponibil. E un snapdragon 660 din 2017 pe 14 nanometri. Alternativele ar fi fost unele pe 10 nanometri din 2018 – poate Snapdragon 710 sau chiar 670. Oricum, asta a ales Samsung, asta e pe telefon.

Ce camere foto are Samsung Galaxy A9 și ce face fiecare

Samsung Galaxy A9 (3)

Le voi menționa dinspre bliț (de jos) spre capătul telefonului. Prima e o cameră de 5 megapixeli f/2.2 folosită pentru măsurarea adâncimii de câmp și defocalizarea fundalului în fotografiile de tip portret.

A doua e camera principală de 24 MP f/1.7 și cu unghi obișnuit de cuprindere (aprox. 28 mm).

Urmează camera de 10 MP f/2.4 pentru zoom optic 2x. În distanță focală, înseamnă aprox. 55 mm.

În fine, cea de sus are 8 MP f/2.4 și un unghi de cuprindere de 120 de grade. Are o distanță focală de aprox. 10 mm.

Distanțele focale de mai sus sunt aproximative, pentru că Samsung n-a comunicat nimic în acest sens.

Samsung Galaxy A9 (4)

În aplicația camerei foto poți schimba între ultra wide, wide și zoom. Deocamdată, în modul Pro nu poți schimba între aceste camere, dar probabil va fi disponibilă opțiunea cândva în viitor printr-o actualizare.

Altfel, Samsung promite că Galaxy A9 va avea o performanță bună în fotografii realizate noaptea (sau în condiții cu lumină puțină), pentru că ia informații de la patru pixeli, combină într-unul singur și îți iese un cadru de 6 MP. Va trebui să testăm așa ceva, dar sună promițător, mai ales pentru Galaxy S10.

Samsung Galaxy A9 va fi disponibil în România în nuanțele de culoare Bubblegum Pink (roz), Caviar Black (negru) și Lemonade Blue (un fel de albastru). Toate trei modelele au pe spate un gradient.

Prețul Samsung Galaxy A9 în România: la ora publicării acestui articol, e disponibil la un singur magazin – versiunea cu 6 GB costă 2.900 de lei, iar cea cu 8 GB e 3.300 de lei. Din fericire, spațiul de stocare e excepțional de mare pe oricare dintre versiuni.

Samsung Galaxy A9 (2)

Citește și: