Samsung a lansat primul telefon cu cameră triplă din portofoliu

Samsung a lansat primul telefon cu cameră triplă din portofoliu

Samsung Galaxy A7 este primul smartphone al producătorului care vine cu o cameră foto triplă pe spate.

DJ Koh, președintele diviziei de mobile a Samsung, declara acum ceva vreme că filozofia telefoanelor a fost schimbată. Astfel, vom vedea funcții noi chiar pe mid-range-uri, fără să mai așteptăm după flagship-uri. Galaxy A7 este primul model care ilustrează această schimbare de paradigmă.

Telefonul are ecran Super AMOLED de 6 inci și cu rezoluție Full HD+. Procesorul octa-core are 2,2 GHz, iar bateria smartphone-ului are 3.300 mAh.

Poți opta pentru 4 sau 6 GB de memorie RAM, iar stocarea variază între 64 și 128 GB de stocare. Așa cum te-ai obișnuit deja, poți folosi și un card de memorie microSD, care îți va oferi până la 512 GB de stocare. Spre deosebire de alte modele, acesta are senzor de amprentă amplasat lateral.

Vedeta telefonului este, însă, camera foto de pe spate. Ai parte de trei senzori: unul principal, de 24 de megapixeli cu f/1.7, un senzor ultra-wide, de 8 megapixeli cu f/2.4, dar și un senzor de 5 MP și f/2.2, pentru profunzime în imagini.

Pe partea din față, smartphone-ul vine tot cu o cameră de 24 de megapixeli și cu f/2.0, dar și cu bliț LED. Camerele foto par impresionante pe hârtie, dar trebuie să treacă testul folosirii în viața de zi cu zi pentru a vedea dacă Samsung poate da lovitura cu camerele triple.

Telefonul va intra pe piață în câteva piețe europene și asiatice, inițial, iar apoi va fi lansat și la scară mai largă. Vei putea să îl cumperi în culorile albastru, negru, auriu și roz. Prețul nu a fost specificat, însă se vehiculează că ar fi în jur de 400 de dolari.

Dacă acesta este, într-adevăr, prețul, e ușor ciudat, având în vedere specificațiile destul de puternice pe care le propune telefonul pentru acești bani.

Citește și: