Noul SSD Samsung cântărește cântărește doar un gram

Noul SSD Samsung cântărește cântărește doar un gram

Noul SSD produs de Samsung are o capacitate foarte mare și dimensiuni extrem de mici.

În urmă cu câteva zile, coreenii de la Samsung anunțau SSD-ul 750 EVO. Acesta le oferă utilizatorilor obișnuiți și pasionaților care își construiesc propriile sisteme PC o alternativă eficientă la hard disk-uri, fiind o soluție rapidă și sigură de stocare, destinată utilizării zilnice. Acum, însă, compania a anunțat un dispozitiv și mai interesant.

Este vorba despre un NVMe SSD de dimensiuni foarte mici, dar cu o capacitate impresionantă. Denumit PM971-NVMe, acesta este la fel de mare precum o monedă și nu cântărește decât un gram. În ciuda acestui lucru, capacitatea de stocare este impresionantă și poate ajunge până la 512GB SSD. Printre altele, tehnologia NVMe garantează un consum infim de energie și o durată de viață mult mai mare în comparație cu alte modele disponibile la ora actuală pe piață.

După cum scrie și site-ul Windows Central, dimensiunile acestui SSD sunt de 20mm x 16mm x 1.5mm, iar volumul său este de o sută de ori mai mic decât cel al unui SSD standard de 2.5 inci. Samsung a reușit să includă maximum 16 chip-uri V-NAND de 256 de gigabiți (512GB), alături de un chip LPDDR4 de 4Gb și un controller.

Drive-ul va fi disponibil în versiuni de 128GB, 256GB și 512GB și va beneficia de viteze de citire și scriere de 1.500MB/s și, respectiv, 900MB/s, atunci când va fi folosit alături de tehnologia TurboWrite. ”Noul SSD NVMe de la Samsung triplează performața unui SSD SATA standard, având cele mai mici dimensiuni posibile în ziua de azi și capacități de stocare de până la 512GB. Introducerea acestui SSD va ajuta producătorii de PC-uri din toată lumea să lanseze la timp computere mai elegante și mai mici”, a declarat un oficial Samsung. În cazul în care vreți să aflați mai mult despre PM971-NVMe, puteți verifica site-ul oficial al companiei.

Citește și:
Etichete: