Apple va renunța la OLED-urile Samsung pentru iPhone X Plus

Apple va renunța la OLED-urile Samsung pentru iPhone X Plus

În mod inevitabil, în 2018, vom avea parte de un iPhone X Plus. Acesta va avea un ecran OLED de dimensiuni mai generoase, dar se pare că nu va fi produs de Samsung.

S-au scris multe articole despre modul în care vânzările de iPhone X fac o treabă foarte bună la a-i îmbogăți pe cei de la Samsung. Situația ciudată este derivată din faptul că cele mai scumpe terminale Apple utilizează panouri OLED produse de sud coreeni. În teorie, atât LG, cât și Samsung dețin fabrici de OLED-uri, dar doar Samsung a avut la momentul lansării iPhone X capacitatea de producție suficient de mare încât să facă față cererii.

iPhone X este cel mai scump smartphone Apple lansat vreodată și unul dintre terminalele exorbitante create vreodată de un producător de telefoane. Prețul de start în țara noastră pentru un astfel de dispozitiv al gigantului din Cupertino începe de la 5300 lei, dar ajunge cu ușurință până la 6200 lei. Partea ”fascinantă” este că cererea pentru noul aparat a depășit toate așteptările, iar modelul de anul acesta are toate șansele să fie și mai scump. Motivul va avea legătură cu diagonala ecranului.

Deși costurile de producție ale unui gadget scad odată cu vechimea respectivului aparat, acel principiu nu se va aplica pentru viitorul iPhone X. Dacă zvonurile se confirmă, a doua generație de iPhone X va fi disponibilă în două variante de diagonală. În continuare va exista versiunea standard de 5,8 inci, dar ar trebui să existe și un model de iPhone X Plus a cărui diagonală va sări până la 6,5 inci.

Prețul pentru un iPhone X Plus în țara noastră are mari șanse să înceapă de la 6500 lei când va ajunge în magazine în luna noiembrie 2018, dar modelul de top s-ar putea să sară chiar și până la 8000 lei. Mai important decât atât este însă ca Apple s-ar putea să renunțe la parteneriatul cu Samsung pentru acele panouri OLED de diagonală mai mare. În schimb, LG va livra ecranele de 6,5 inci ce vor fi folosite în iPhone X Plus, în timp ce Samsung va livra în continuare panouri de 5,8 inci pentru versiunea standard a dispozitivului.