08 aug. 2018 | 10:45

Samsung nu se grăbește să-ți ofere Android Oreo pe telefoane mid-range

ACTUALITATE
Samsung nu se grăbește să-ți ofere Android Oreo pe telefoane mid-range

Samsung n-are de gând să se grăbească pentru a-ți oferi actualizări de Android Oreo pentru telefoanele sale mid-range, deși ar trebui s-o facă.

Samsung face telefoane bune, într-adevăr, dar dincolo de aspect și de specificații, există întotdeauna o problemă. Partea și mai rea e că producătorul n-are de gând să facă ceva în privința asta, cu toate că ar putea să câștige mai mulți clienți astfel. Sunt unii oameni care se feresc de telefoanele sud-coreenilor tocmai pentru că actualizările de Android ajung pe telefoane după îndelungi așteptări.

Situația nu e specifică doar telefoanelor ieftine sau mid-range, ci și flagship-urilor. În astfel de situații, ai de așteptat luni bune pentru a primi update-ul la o nouă versiune de Android, cu toate că alți producători sunt capabili să ofere asta chiar din prima zi a noii variante. Poate că Samsung are nevoie de mai mult timp pentru a pune la punct interfața personalizată, dar tot nu se justifică așteptarea. Iar dacă n-ai un telefon mid-range, vei aștepta chiar și mai mult decât pentru un telefon de top.

Pe internet, au apărut câteva imagini cu o listă care conținea telefoanele care vor primi update la Oreo. Această listă a apărut în cadrul aplicației Samsung Members, fiind publicată chiar de către companie.

Primul telefon care va primi Oreo din cele 12 este modelul Galaxy J7 Neo, iar acesta e singurul care va beneficia de update anul acesta. În ianuarie 2019 urmează tableta Galaxy Tab A (2017), alături de modelele A9 Pro (2016), C7 Pro, C9 Pro, J2 (2018), On5 (2016), On7 (2016), J7 (2018) și J7 (2017). În februarie, va primi update și J7 Max, iar J7 (2016) va primi Oreo în martie.

Samsung menționează că termenele s-ar putea schimba în caz că apar probleme.