Samsung a copiat iPhone, așa că are de plătit o avere către Apple

Samsung a copiat iPhone, așa că are de plătit o avere către Apple

Samsung și Apple se află în dispute legale de ani buni, iar acum, sud-coreenii au de plătit bani buni americanilor pentru că au copiat iPhone.

Războiul brevetelor dintre Apple și Samsung merge mai departe, cu o nouă bătălie încheiată și câștigată, de această dată, de către americani. Un juriu din San Jose a decis în mod unanim că Samsung trebuie să le plătească celor de la Apple 539 de milioane de dolari, pentru că cei dintâi au încălcat cinci brevete legate de iPhone.

Informațiile arată că majoritatea banilor trebuie plătiți pentru încălcarea a trei brevete de design deținute de către Apple, în timp ce restul sumei acoperă încălcările a două brevete utilitare. Până la momentul publicării acestei știri, Samsung nu a anunțat dacă va face apel.

Aceasta este doar cea mai nouă bătălie dintre cei doi giganți, iar războiul brevetelor a început în 2011. La vremea aceea, Apple i-a dat în judecată pe cei de la Samsung și a susținut că cei din urmă au încălcat mai multe brevete iPhone, folosite în cadrul telefoanelor Galaxy de la începutul seriei. În 2012, Samsung ar fi avut de plătit 930 de milioane de dolari drept compensație, dar în 2015, în urma unui apel, suma a fost redusă la ”doar” 548 de milioane de dolari.

Într-adevăr, chaebolul sud-coreean a plătit banii celor de la Apple în decembrie 2015, însă a decis să mai facă un apel la Curtea Supremă. În decembrie 2016, aceasta a decis că Samsung nu trebuia să plătească 399 de milioane de dolari din total. Cazul a fost trimis apoi la curțile inferioare, pentru a se decide ce brevete trebuie luate în considerare.

În cazul acestui nou proces, Samsung ar fi fost de acord să le plătească celor de la Apple 5,3 milioane de dolari pentru brevetele utilitare. Cu toate acestea, compania a încercat să afirme că ar avea de plătit doar 28 de milioane de dolari pentru brevetele de design, în timp ce Apple a cerut 1,07 miliarde de dolari. Se pare că juriul a ajuns la o sumă undeva între cele două propuse.

Citește și: