Samsung te convinge că nu a copiat de la Apple, din nou

Samsung te convinge că nu a copiat de la Apple, din nou

Introduse odată cu Galaxy S9, Samsung AR Emoji par inspirate din Animoji de pe iPhone X. Oficialii Samsung afirmă că este vorba de o coincidență.

Cu câteva luni înainte de lansarea noului Galaxy S9, pe internet au apărut multe speculații legate de funcțiile de pe iPhone X care vor fi împrumutate de vârful de gamă de la Samsung. Având în vedere entuziasmul internauților pentru Animoji, emoticoanele animate introduse pe cel mai scump smartphone Apple se aflau destul de sus pe lista zvonurilor.

Întâmplarea face că Samsung Galaxy S9 a fost lansat în urmă cu câteva zile și criticile referitoare la abilități împrumutate de la Apple nu au întârziat să apară. Cel puțin când vine vorba de similaritățile dintre AR Emoji și Animoji, directorul diviziei de mobile de la Samsung a afirmat că nu există nici o legătură.

Într-un interviu acordat celor de la Wall Street Journal, DJ Koh a insistat că gigantul sud-coreean lucrează de câțiva ani la AR Emoji și că a fost doar o întâmplare că majoritatea utilizatorilor au testat o funcție similară pe iPhone X în prealabil. În plus, după spusele directorului, Koh a avut ocazia să se joace cu animații 3D pe telefoane cu clapetă încă din 2001.

”Abordarea lor este complet diferită de abordarea mea. Lucrez foarte serios pornind de la proiectele pe care le avem în plan”, a declarat acesta. Argumentul lui Koh este unul cât se poate de plauzibil. Când vorbim de giganți din piața de mobile, indiferent cât de încântat este cineva de Animoji, o funcție atât de complexă este imposibil de copiat în doar câteva luni. Este evident că AR Emoji este o opțiune la care se lucrează de mulți ani și a fost doar o întâmplare că a ajuns la utilizatori după iterația gigantului din Cupertino.

Lucrurile funcționează similar și în curtea Apple. CEO-ul Tim Cook a afirmat într-un interviu recent că lucrează intens la produse ca nu vor ajunge la publicul larg decât în 2020.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: