Samsung trebuie să achite o avere celor de la Apple

Samsung trebuie să achite o avere celor de la Apple

Samsung trebuie de câțiva ani să achite o sumă de peste 100 de milioane de dolari celor de Apple. Procesul de plată se pare că nu mai poate fi amânat.

Ca în orice țară democratică, un proces pierdut reprezintă doar prima etapă dintr-un lung șir de apeluri și recursuri la o sentință nefavorabilă. Nimeni nu profită mai mult de aceste proceduri decât Apple și Samsung, doi titani tehnologici cu bugete nelimitate. Tocmai din acest motiv, nu este surprinzător faptul că gigantul sud coreean a încercat să ajungă la Curtea Supremă de Justiție din Statele Unite, decât să plătească o sumă de peste 100 de milioane de dolari.

La ora actuală, Samsung a epuizat doar procedurile legale pentru a amâna plata sumei de 120 de milioane de dolari. Curtea Supremă a Statelor Unite a refuzat să le asculte apelul, rămânând astfel în vigoare o sentință a unei curți inferioare de apel. Subiectul procesului care s-a aflat la baza acestei dezbateri îndelungate vizează câteva patente pe care Samsung le-a furat de la Apple. Lista include atât particularități complexe de finețe, cât și banalul gest de ”slide pentru deblocare”.

Pentru ca evenimentele să ia o turnură amuzantă, deși Apple se pregătește să încaseze cele 120 de milioane de dolari care au făcut subiectul procesului, gigantul din Cupertino a renunțat la ”Slide to unlock” de câțiva ani. Încă de la iPhone 5s poți să-ți deblochezi telefonul ținând degetul câteva momente pe senzorul Touch ID. La iPhone X este suficientă o privire.

În mod previzibil, cei de la Samsung sunt foarte supărați pe refuzul Curții Supreme și au uitat că, la prima mână, suma respectivă a gravitat, de fapt, în jurul valorii de 480 de milioane de dolari. La 120 de milioane de dolari, aproape că au făcut o afacere, când ai în vedere că profitul operațional pe ultimul trimestru a fost de 12,91 miliarde de dolari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: