31 oct. 2018 | 19:53

România inedită: unele dintre cele mai scumpe ținute, în decor românesc

ACTUALITATE
România inedită: unele dintre cele mai scumpe ținute, în decor românesc
Hill & Aubrey

Unele dintre cele mai scumpe ținute de acum au fost promovate în cadrul unei campanii mai neobișnuite. Au fost alese câteva locații din România.

România devine treptat “jucăria” străinilor când vine vorba de organizarea unor campanii publicitare sau a unor creații artistice. Ești designer de modă și cauți o țară cu multe locuri sărace pe care să le pui în fundal și în contrast cu creațiile tale vestimentare scumpe pe care supraestimezi? Alege România! Aici, oricine acceptă să-i faci de râs cultura de dragul unei sume mediocre de bani.

Niște fotografi semnați Hill & Aubrey au avut ideea de a scoate în evidență piesele vestimentare Calvin Klein sau Gucci punându-le în antiteză cu unele dintre cele mai degradate locuri de la noi.

Cum România este cea mai rurală țară din Uniunea Europeană, iar locații cu gunoaie și infrastructură distrusă și parțial furată găsești din belșug, țara noastră a fost cea mai bună sursă de inspirație.

În esență, proiectul lor fotografic este bine conturat și n-ai ce să reproșezi din punct de vedere artistic. Unii ar spune că a fost din nou o ocazie bună pentru România să fie promovată și nu oricum.

Da, cele mai nejustificat de scumpe textile arată mai degrabă cât de săraci și de ignoranți suntem, nu că am fi pe picior de egalitate cu “măreția” acestor artiști de talie mondială care creează cele mai trăsnite reprezentații de modă.

Una dintre locațiile alese este gara din Sinaia, precum și drumul care urcă dinspre ea. Dintre toate obiectivele turistice superbe pe care le are Sinaia, fotografii au ales exact acea gară pe care autoritățile o lasă de 30 de ani să moară încet, dar sigur.

Fotografie de Hill & Aubrey

În contrast cu sărăcia din gara Sinaia, ai în prim-plan o fătucă îmbrăcată cu o rochie Prada care costă aproape 3.000 de dolari (dacă ai vedea-o aruncată pe jos prin aceeași gară, ai zice că i-a scăpat o cârpă unui boschetar), un pulover de aproape 800 de dolari, un șal Gucci de vreo 2.000 de dolari și alte accesorii la fel de scumpe.

Fotografie de Hill & Aubrey

Vedem apoi o altă fată aflată în pragul unei case țărănești, destul de îngrijită de altfel, gospodărită cu mult gust, dar într-un contrast fantastic cu hainele extrem de scumpe de pe acea fată.

Fotografie de Hill & Aubrey

Sigur, acele piese vestimentare seamănă cu hainele bunicilor, dar, în realitate, prețurile te lasă cu gura căscată: sacou Gucci de aproape 4.000 de dolari, o fustă de 2.700 de dolari și o cămașă Just Cavalli vreo 500 de dolari.

Mai vrei exemple? Uite mai jos o nouă perspectivă, în care modelul se plimbă pe un câmp unde paște o turmă de vaci. Dar, bineînțeles, fata este îmbrăcată cu o fustă Gucci de 4.500 de dolari.

Fotografie de Hill & Aubrey

România e oricum o țară a contrastelor. Nu poți spune că e un paradis, dar nici nu poți nega că există locuri splendide care îți arată și partea frumoasă. Dar, proiectul fotografilor este scuzabil. Ei au vrut contraste și le-au găsit…intenționat.